Betong, sink og eik i strandkanten

Rune og Kari var egentlig fornøyd med det gamle huset sitt som lå noen hundre meter unna, men da den unike tomten like i strandsonen ble lagt ut for salg, slo de til og bygde nytt! Valget falt på arkitekt Tommie Wilhelmsen.

Signert arkitekt Tommie Wilhelmsen.
© Nils Petter Dahle

Huset ligger vakkert til like ned i sjøkanten noen kilometer sør for Stavanger. Saltkonstruksjonen var gitt av byggereguleringen for området.

Sparte penger på å spesialbygge.
© Nils Petter Dahle

Kjøkkenet er tegnet at den danske interiørarkitekten Tine Hundrup og er spesialtegnet på mål av en dansk møbelsnekker. Byggherren sparte faktisk mye penger på å få et 100 prosent skreddersydd kvalitetskjøkken fremfor å bestille et kjøkken fra en av de store kjøkkenforhandlerne i Norge. Over kjøkkenet er det blitt plass til en hems.

Råbetong.
© Nils Petter Dahle

Bruk av råbetong både ute og inne var et viktig og designdrivende valg. Betongen skaper et moderne og industrielt uttrykk. Spisebordet er et uttrekkbart Zeta-bord levert av danske Brødrene Andersen. Spisestuestolen Catifa kommer fra italienske Arper.

Luft og lyst.
© Nils Petter Dahle

Andre etasje er åpen opp til himlingen og store vindusflater fanger inn utsikten. Det meste av interiøret er videreført fra parets forrige bolig. De hvite sofaene er fra Eilersen, Cinema-stoler i svart skinn er designet av Gunnila Allard, og de klassiske stolene lengst nede mot vinduet er designet av Hans J. Wegner.

Den perforerte gipsen i himlingen er et viktig element for håndtere akustikken. Utemøblene er henholdsvis Tivoli-stolen av Verner Panton, samt loungeutgaven av den klassiske Jardin de Luxembourg-stolen som produseres av franske Fermob. Peisen har arkitekt Tommie Wilhelmsen tegnet selv.

Tegnet av interiørarkitekt Tine Hundrup.
© Nils Petter Dahle

Gjestetoalettet og to større bad er i likhet med kjøkkeninnredningen og garderobeløsningene tegnet av interiørarkitekt Tine Hundrup. Det store speilet er både praktisk og gir ekstra romfølelse.

Fargeklatt.
© Nils Petter Dahle

Soverommene til parets to tenåringsdøtre vender ut mot stuen nede. På den måten får døtrene tilgang til et helt eget oppholdsrom. Fra stuen er det utgang til en nedsenket terrasse. Trappen ute fører opp til den overbygde terrassen i andre etasje.

Sofaene er fra Eilersen, og de to røde stolene er Orange Slice av Pierre Paulin.

Vedlikeholdsfritt.
© Nils Petter Dahle

Huset ligger fritt med utsikt mot sjøen. Steingjerdet rammer inn eiendommen slik de gamle steingardene gjør ellers på Jæren. På husets sørside og ved inngangspartiet er det kledd med dansk håndslått Kolumba-teglstein. Kombinasjonen Kolumba og råbetong gir en vedlikeholdsfri fasade som kompenserer for det ekstra vedlikeholdet oljing av eikepanelet krever.