Luksusbad inspirert av Bali

Med Bali i tankene har eierne skapt et lekkert velværerom med masse underspilt luksus og en avslappet, personlig zen-stemning.

Lekkert luksusbad
© Tim Bjørn Wahlfred

Velværerom inspirert av luksus på Bali

Dette paret var ikke i tvil om uttrykk og stil da de skulle pusse opp hovedbadet i sin klassiske villa. Yndlingsreisemålet er Bali, og inspirert av de mange turene dit ønsket de å skape et lekkert og romslig velværerom som kunne minne om en luksusresort. Det 25 kvadratmeter store badet i villaens andre etasje, er tidløst og enkelt innredet med hvite vegger og matte svarte fliser i 90 x 90 centimeter på gulvet og i dusjsonen.

Det er i baderomsmøblene den balinesiske inspirasjonen trer tydelig frem, med benkeplate laget av importert Bali-tre og en rustikk ramme på det avlange speilet som er laget av drivved derifra.

Badekaret fra Duravit innbyr til avslapning og velvære med lys i lykten og litt lesestoff. Men følelsen av luksusresort får man mest av alt når man trer inn i den over to meter lange dusjnisjen, med glassdør i midten og inngang fra begge sider. Det spektakulære dusjhodet består av en 90 centimeter stor plate i rustfritt stål innfelt i taket med to innstillinger, én vanlig og én vannfalldusj som gir vann fra hele platen. Og vips, så føles det ikke som man er så langt unna Bali …

Importert benkeplate
© Tim Bjørn Wahlfred

Treverk fra Bali

Benkeplaten er laget av importert tre fra Bali og lagt på et skuffemøbel fra Workform Køkken. Speilrammen er laget av drivved, også den fra Bali. De runde krukkene med lokk er fra Norr11, mens trekurven til håndklær også er tatt med hjem fra Bali.

Bestlite-lampene komplementerer det stramme nordiske uttrykket. De vegghengte armaturene i matt stål er fra Hansgrohe, mens vasken er fra Duravit.

Deillig med badekar
© Tim Bjørn Wahlfred

Avslappende atmosfære på luksusbadet

Ren velvære er det i zen-badet med levende lys og godt lesestoff til badestunden. Badekaret er fra Duravit og gulvlykten fra Norr11, mens håndklestigen er en gave. Lignende fås hos Broste eller Tine K Home. Svart-hvitt-bildene over badekaret er tatt av husets kvinnelige eier.