© Einar Aslaksen

Vestre åpner verdens mest miljøvennlige møbelfabrikk

Fabrikken er tegnet av BIG og er den største investeringen i norsk møbelindustri på flere tiår. Se bildene her!

Vestre har i mer enn 70 år levert bærekraftige utemøbler til aktører over hele verden. Siden den spede begynnelsen har de vokst til å bli Europas største utemøbelprodusent og er kjent for en klimavennlig produksjon og sitt nordisk design. Når åpner de verdens mest miljøvennlige møbelfabrikk på Magnor under navnet The Plus.

© Einar Aslaksen
© Einar Aslaksen
Dette er folkets fabrikk og vi gleder oss til å åpne dørene til The Plus, for lokalbefolkningen, nordmenn og resten av verden. — Stefan Tjust, konsernsjef i Vestre
© Einar Aslaksen
© Einar Aslaksen
© Einar Aslaksen

Et globalt utstillingsvindu

The Plus er den største investeringen i norsk møbelindustri på flere tiår. Fabrikken, som er tegnet av det anerkjente arkitektkontoret Bjarke Ingels Group BIG, er formet som et plusstegn midt i Magnor skog. I hjertet av The Plus finner man et stort opplevelsessenter for besøkende og publikum.

© Einar Aslaksen
© Einar Aslaksen
Lekenhet, demokrati og bærekraft er kjernen i Vestre og alt de gjør; vår fargerike trefabrikk midt i den norske skogen, omgitt av en 300 000 m2 skogspark hvor lokalsamfunnet kan komme for å oppleve de gigantiske Vestre-møblene, lever og ånder denne filosofien. — David Zahle, partner i BIG.
© Einar Aslaksen

Med bærekraft i tankene

Bærekraft har vært styrende for alle sider ved fabrikken - helt fra utformingen av arbeidsforhold til forvaltningen av skogsområdene rundt.

The Plus vil bli verdens første prosjekt av sitt slag som oppnår den aller høyeste miljøklassifiseringen i sertifiseringsordningen BREEAM Outstanding. Fabrikken er bygget som et plusshus-prosjekt, noe som betyr at byggets energiforbruk er 60 prosent lavere enn tilsvarende fabrikker. Fabrikken slipper også ut 55 prosent mindre klimagasser enn sammenlignbare bygg.

Vi beviser at det er mulig. Om vi kan, så kan flere. Vi håper at The Plus kommer til å ha stor symbolkraft og gi betydelige ringvirkninger, både for norsk fastlandsindustri, eksport og skandinavisk samarbeid. — Stefan Tjust, konsernsjef i Vestre
© Einar Aslaksen