© Arknat

I Sverige finner du flotte arkitekttegnede gapahuker som tar friluftsturen til nye høyder

Skal du på ferie til naturskjønne Sverige i år? Ikke gå glipp av disse spektakulære gapahukene som kombinerer arkitektur og natur på en vakker måte – og garanterer en overnatting du sent vil glemme.

Vitenskapen har for lengst bevist at naturen gjør oss mindre stresset.

Kanskje er dette en av grunnene til at flere nordmenn søker utendørs når vi trenger en pause fra hverdagen og batteriene må lades.

Uansett har interessen for fotturer, skogsturer og friluftsliv blomstret, og den naturskjønne hobbyen ser ut til å ha kommet for å bli.

Også i Sverige opplever de en økende interesse for den storslåtte utsikten – og for å gjøre naturen mer imøtekommende har Arknat-konseptet blitt til.

Arknat inviterer hvert år arkitektstudenter fra inn- og utland til å forene arkitektur og natur i unike bygg som skal fungere som en flukt fra hverdagens stress og mas.

Så langt har det blitt til 18 spektakulære små gapahuker og rasteplasser rundt i Skåne og langs den storslåtte kyststrekningen Höga Kusten – alt til fri bruk.

Så hvis du leter etter målet for din neste skogstur, bør du se her!

Hvert år arrangerer Arknat en arkitekturfestival, hvor arkitektstudenter fra hele verden bygger nye, unike gapahuk rundt omkring i Sverige. Hvis du har blitt inspirert til å overnatte i den svenske naturen, kan du finne alle gapahukene og stedene her.