© Manuela Hardy

5 unike overnattingssteder vi drømmer om å besøke i sommer

Skal du på Norgesferie i sommer er du nødt til å legge oppholdet til en eller flere av disse arkitektoniske drømmene av noen overnattingssteder.

I Odda finner du disse unike tretopphyttene Woodnest. Prosjektet er tegnet av arkitektkontoret Helen & Hard, og hver hytte er utstyrt med en liten kjøkkenkrok, toalett og dusj, soveplasser og, for de som trenger det, wifi. Her har du panoramautsikt over fjellene og Hardangerfjorden.

Beliggenheten er dessuten perfekt hvis du også går med planer om å besøke Trolltunga, Folgefonna eller Bondhusvatnet – alt ligger nemlig like i nærheten.

På Ogna i Rogaland ligger en annen tretopphytte som absolutt er verdt et besøk. Trekronå er et prosjekt tegnet av Manuela Hardy. Hver hytte er utstyrt med hvert sitt kjøkken, bad, en hyggelig sittekrok og soveplasser til mellom tre og fem personer. Ønsker du litt ekstra luksus kan du i tillegg bestille sauna og boblebad. Det liker vi!

I Finnskogen, cirka to timers kjøretur fra Oslo, ligger en arkitektonisk drøm av noen tretopphytter. PAN er tegnet av arkitekt Espen Surnevik og prosjektet har vunnet flere priser for arkitekturen. Hyttene har seks sengeplasser fordelt på en dobbeltseng og fire enkeltsenger. På gulvplan ligger hyttene hele åtte meter over bakken, så her har du med andre ord fantastisk utsikt.

På en klippeskrent ved Lysefjorden, 604 meter over havet, finner du hyttene The Bolder Sky Lodges. Arkitekt John Birger Grytdal hos Norgeshus ingeniør- og arkitektkontor tegnet hyttene ut fra ideen om å få det meste og beste fra naturen selv om man befinner seg innendørs. Hyttene på 22 m2 er utstyrt med kjøkken fra Vipp og den fantastiske utsikten og den den innovative tilpasningen til omgivelsene har ført til at The Sky Lodges er valgt ut av Forbes Magazine til deres liste over verdens mest interessante hoteller. Verdt et besøk!

Børge Ouslands hotell på øya Manshausen (en øy som han for øvrig også eier) plasserer deg midt i den nordnorske naturen. Opplevelsen er fordelt på fire hytter med prisvinnende arkitektur og et restaurert våningshus. Hyttene svever nærmest over kanten og har sin egen utsikt med privat uteområde rundt seg. Hyttene er tegnet av arkitekt Snorre Stinnesen og har vunnet flere prestisjetunge priser for arkitekturen. Utvilsomt en uforglemmelig opplevelse!

På Juvet Landskapshotell kan du overnatte i hytter hvor arkitekturen nærmest smelter sammen med naturen. De prisbelønte hyttene ligger like ved Geirangerfjorden og fordi alle hyttene er bygget på stålkonstruksjoner som er boltet fast i fjellet, har naturen rundt fått lov til å stå nærmest uberørt. Den type arkitektur er verdt en hyllest!