Middag: Chokoladecreme i marcipan med passionsfrugtis
© bo-bedre.no

Sjokoladekrem i marsipan med pasjonsfruktis

Velg alltid pasjonsfrukter med skall som har begynt å få smilehull og rynker, de smaker mest.

Til 8 personer

marsipan ren rå 200 g
eggehvite 1–1 ½ stykk
sjokolade 250 g, mørk, 70 %
smør 125 g, usaltet
honning 100 g
eggeplommer 4 stykk
eggehviter 3 stykk
sandkakeform 1 liter

Denne desserten bør lages dagen i forveien da den skal stå et døgn i kjøleskapet før servering. Del marsipanen opp i biter, og rør den glatt med eggehvitene. Bruk først en gaffel, deretter miksmaster.

Tegn formens bunn og toppmål over på et bakepapir. Smør marsipandeigen på papiret etter målene, og bak bunnene i en 250° varm ovn i 7–8 minutter. Legg papiret på en rist, og avkjøl bunnene.

Til kremen smeltes hakket sjokolade sammen med smør og honning. Rør blandingen godt sammen, og la den avkjøle før du rører i eggeplommene. Vend de stivpiskede eggehvitene i kremen.

Kle formen med bakepapir eller en oppklippet frysepose, og legg den ene marsipanbunnen i. Bunden flyter ut under steking og bør skjæres til. Fyll kremen i formen, og legg marsipanbunnen over. Settes i kjøleskapet.

Pasjonsfruktis
pasjonsfrukt 4–5 stykk
sukker 125 g
vann 1 ½ dl
sitronsaft 2 ss
kremfløte 1 ½ dl

Kok sukker og vann sammen i 3 minutter. Hell laken over innmaten av pasjonsfruktene, og la alt trekke i to timer. Blandingen siles. Tilsett sitronsaft, og la det fryse så vidt til. Pisk den opp igjen, og bland i pisket krem. Fyll massen i halve fruktskall, og sett dem i fryseren til servering.