Praktisk todelt tallerken
© bo-bedre.no

Mandarin- og kanelsufflé med granateplemarengs

Et lettere og fristende alternativ til juledesserten.

4 personer
Smør 25 g, smeltet – til formene
Sukker, til formene

Helmelk 2 dl
Rørsukker 4 ss
Kanel malt ½ ts
Smør 40 g
Hvetemel 40 g
Egg 4 stykk
Mandarinskall fra 1 mandarin, finrevet
Mandarinsaft 2 ss, ferskpresset

GRANATEPLEMARENGS:
Granatepler 2 stykk
Mango moden 1 stykk
Mandariner 5 stykk
Pistasjnøtter, hele og halve 1 dl
Eggehviter av 2 stykk
Rørsukker 6 ss

• Varm opp ovnen til 190 °C. Sett 4 suffléformer (à ca. 2 dl) på kjøl. Smelt smøret, og pensle formene 2 ganger. Dryss godt med sukker i formene.
• Bland melk, sukker og kanel i en tykkbunnet kjele, og varm det opp til sukkeret er smeltet. Smelt smøret i en annen tykkbunnet kjele – men uten at det brunes. Tilsett melet på én gang, og bland alt godt sammen under omrøring. Rør den varme melkeblandingen i, og gi det et oppkok. Ta kjelen av varmen, og la deigen avkjøles litt. Separer eggeplommer og hvite. Vend forsiktig sammen eggeplommer, mandarinskall og –saft . Pisk hvitene stive, og vend dem i. Fordel deigen i de 4 formene, og stek suffleene midt i ovnen i ca. 23 min – ikke åpne ovnsdøren, da faller suffleene sammen.
• Granateplemarengs: Skrell granateplene og ta kjernene ut, forsiktig. Skrell mangoen, og skjær den i pene biter. Skjær skall og skinn av mandarinene – følg fruktens form. Skjær langs mandarinbåtenes skinn slik at filetene løsner uten at skinnet følger med. Pisk eggehviter og sukker til en lett marengs. Fordel frukt og pistasjenøtt er på fire tallerkener, legg marengsen over og flamber dessertene med en gassbrenner.
• Server umiddelbart etter at suffleene tas ut av ovnen. HUSK: Gjestene venter på suffleene og ikke omvendt!