4 personer
Deilige vårsmaker får du når du kombinerer en saftig, rosastekt kalvemørbrad med sesongens friske grønnsaker. Sennepskremen gir et lite sting.
Kalvemørbrad
1 liten kalvemørbrad
2 ss olivenolje
salt og pepper
Skru ovnen på 180 grader. Fjern hinnene fra mørbraden og tørk av kjøttet. Varm olje i en stekepanne og brun kjøttet på alle sider. Krydre med salt og pepper og legg kjøttet i en ildfast form.
Ovnsstek kjøttet til det har en kjernetemperatur på cirka 55 grader – da er det rosa i midten. Dekk til kjøttet og la det hvile i 10 minutter før du skjærer det i skiver.
Vårgrønt
1 liten bunt hvite
asparges
1 liten bunt grønne asparges
1 pakke babyspinat
20 g smør
600 g nypoteter
Knekk av den nederste delen av aspargesen. Skrell de hvite aspargesene. Skjær aspargesene i snitter. Skyll spinaten, slyng den tørr og damp den til den faller sammen.
Damp de hvite aspargesene i et par minutter og la vannet renne av. Smelt smør i en stekepanne og rist de hvite aspargesene gylne. Tilsett grønne asparges og rist i et par minutter til. Krydre med salt og pepper. Vask og kok potetene møre.
Sennepskrem
2 dl crème fraîche
2 ts sennep
1 potte kjørvel
salt og pepper
Ha crème fraîche, sennep og hakket kjørvel – ta av litt til pynt – i en blender og pisk til en lysegrønn sennepskrem. Smak til med salt og pepper.
Fordel dampet spinat på tallerkener og server med poteter, kjøtt skåret i skiver og asparges på toppen. Drypp sennepskrem over og pynt med kjørvel.