
Konfekthjerter og marsipan
Konfekthjerter med glasur.
AvDu trenger:
200 g ren råmarsipan
100 g skåldede, finmalte mandler
Frø av ½ vaniljestang
1 egg (deles i plomme og hvite)
melis til utkjevling
Pynt og fyll:
100 g melis
23 ts sitronsaft
Strimlet sukat eller cocktailbær.
Elt marsipan med mandler, vanilje og 2 ss av eggehviten. Kjevle ut deigen 67 mm tykk på melisdrysset bakepapir, og stikk ut ca. 5 cm store hjerter. Bruk en utstikksform eller skjær for hånd. Trill marsipanrestene til tynne pølser, legg dem oppå, og trykk riller i dem med en trepinne.
Pensle de rillede kantene med eggeplomme rørt sammen med 2 ss vann. Stek kakene i en 200° varm ovn i 56 minutter. Fyll dem med glasur, og legg pynten på kakene før glasuren stivner.
Tips til økologisk marsipan:
Mal eller blend 250 g økologiske mandler med skall. Bland 2,5 ss økologisk honning og 2 ts rosenvann. Mos mandelmassen med en gaffel, og elt den deretter for hånd til en sammenhengende og smidig deig. Økologisk marsipan smuldrer lett, men smaker himmelsk.