Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Hummus med søtpoteter

Bruk den som dip til grønnsaker eller brød, eller kanskje som tilbehør til tapasen ...?

© bo-bedre.no

© bo-bedre.no

Til 4 personer
2 søtpoteter
1 boks kikerter
3 ss tahini
3 ss olivenolje
1 lite hvitløksfedd
1 sitron
salt og pepper
bladpersille
1 granateple
olivenolje

  • Bak søtpotetene møre i en mikroovn på full styrke. Fem minutter på den ene siden og fem minutter på den andre.La dem deretter hvile i fem minutter. Søtpotetene kan også bakes i en vanlig ovn.

  • Skrell dem og ha dem i en blender sammen med silte kikerter, tahini, olje, revet hvitløk og saften fra en fjerdedel av sitronen.

  • Miks til hummuskonsistens, juster med et par skjeer kaldt vann om nødvendig. Smak til med mer sitronsaft, salt og pepper.

  • Server på et fat, og pynt hummusen med litt bladpersille, granateplekjerner og olivenolje ringlet over.

Relaterte artikler