© bo-bedre.no

Hummus med søtpoteter

Bruk den som dip til grønnsaker eller brød, eller kanskje som tilbehør til tapasen ...?

© bo-bedre.no

Til 4 personer
2 søtpoteter
1 boks kikerter
3 ss tahini
3 ss olivenolje
1 lite hvitløksfedd
1 sitron
salt og pepper
bladpersille
1 granateple
olivenolje

  • Bak søtpotetene møre i en mikroovn på full styrke. Fem minutter på den ene siden og fem minutter på den andre.La dem deretter hvile i fem minutter. Søtpotetene kan også bakes i en vanlig ovn.

  • Skrell dem og ha dem i en blender sammen med silte kikerter, tahini, olje, revet hvitløk og saften fra en fjerdedel av sitronen.

  • Miks til hummuskonsistens, juster med et par skjeer kaldt vann om nødvendig. Smak til med mer sitronsaft, salt og pepper.

  • Server på et fat, og pynt hummusen med litt bladpersille, granateplekjerner og olivenolje ringlet over.