Laks med spidskål i citrongræs og kokussauce
© Anders Schønnemann

Oppskrift: Laks med spisskål i sitrongress og kokossaus

Laksen er skåret som en sommerfugl i to tynne skiver som henger i skinnet, og brettes ut.

Laks med spisskål i sitrongress og kokossaus

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 stykk sitrongress
  • ½ dl kokosmelk
  • ½ ts karrypasta
  • ½ stykk lime
  • ½ ts fiskesaus
  • 1½ dl jasminris
  • 2 stykk laks
  • ½ stykk spisskål
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  • Skjær sitrongresset en gang på langs og flat det lett ut. Ha i en kjele med kokosmelk og karripasta. La det småkoke i 5 minutter. Slå av varmen og la det stå i 10 minutter.
  • Tilsett risen.
  • Forvarm ovnen til 200°.
  • Legg laksen på bakepapir i et stekebrett. Krydre med salt og pepper og stek fisken i ovnen i 10-12 min.
  • Kok opp sausen igjen og smak til med limesaft, fiskesaus, salt og pepper. Fjern sitrongresset og kast det. Finhakk kålen og tilsett den i kokosmelken. La kålen bli gjennomvarm.
  • Server med laks og ris.

Vel bekomme!