© Thomas Dahl

Grillet kylling deluxe med nypoteter, grillet spisskål og yoghurtdressing

Det er ingen grunn til å undervurdere grillkyllingens potensial som velsmakende hovedrolle under sommerens grillmiddager. Her får du den danske journalisten og podcasteren Mattias Hundebølls forslag til en deilig rett, der kyllingen suppleres av enkle råvarer som smaker av sommer.

Grillet kylling er en klassiker som fint kan være midtpunktet under sommerens grillmiddager. Ikke minst fordi det ofte er noe hele familien liker. Vi har besøkt den danske journalisten og podcasteren Mattias Hundebøll, som serverte en velsmakende sommermiddag til hele familien. Kyllingen passet seg selv på grillens rotisseri, mens Mattias Hundebøll kunne være sammen med barna. Han serverte kyllingen med enkelt tilbehør bestående av grillet spisskål og nypoteter. Smaken av sommer.

Finn oppskriften nedenfor og få tre gode råd til hvordan du kan skape magi med grillmiddagen.

© Thomas Dahl
© Thomas Dahl


Grillet kylling deluxe med nypoteter, grillet spisskål og yoghurtdressing

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 personer

Grillet kylling og poteter

  • ½ økologisk frilandskylling
  • økologiske sitroner
  • Friske krydderurter
  • Olivenolje
  • Hvitløk
  • Salt og pepper
  • 400 Gram nypoteter

Til spisskålen

  • 1 hele, grønne spisskål
  • Olje til pensling
  • Salt og pepper

Til dressingen

  • 1½ Deciliter avsilt yoghurt
  • Saften av en halv sitron
  • En håndfull frisk mynte
  • Salt og pepper

Med Furnace-gassgrillen fra Everdure by Heston Blumenthal kan du kjøpe et helautomatisk rotisseri som sikrer jevn fordeling av varmen som ekstrautstyr, slik at du får sprøtt skinn på hele kyllingen. Dessuten har rotisseriet innebygd lys og vindu, slik at du kan holde øye med kjøttet, som passer seg selv under tilberedningen.

© Thomas Dahl