Fiskekaker med quinoa, kålsalat og ramsløksyoghurt
Sprø salat og fiskekaker er herlig hverdagsmat som smaker av vår.
Av — 20. mai 2021Fiskekaker med quinoa, kålsalat og ramsløksyoghurt
Dette trenger du:
Quinoa-tabbouleh
- 100 g quinoa
- 1 lille spisskål
- ½ tsk. flaksalt
- ½ tsk. sukker
- 1 agurk
- 100 g babyspinat
- 1 bunt mynte
- 1 bunt persille
- ½ dl olivenolje
Fiskekaker
- 200 g torsk uten skinn og ben
- 200 g laks uten skinn og ben
- 1 tsk. salt
- 1 egg
- 2 spsk. hvetemel
- 1 bunt krydderurter ca. 20 g, for eksempel persille eller basilikum
- ½ dl melk
- smør til steking
- 1 sitron i båter
Ramsløgksyoghurt
- 2 dl yoghurt naturell
- 1-2 spsk. søt sennep
- 25 g ramsløk
- salt og pepper
Slik gjør du:
Quinoakålsalat
- Skyll quinoaen, og tilbered den som beskrevet på pakken. Avkjøl quinoaen.
- Fjern de ytterste blader av kålen.
- Halvér kålen. Fjern stokken, og snitt kålen fint.
- Dryss kålen med salt og sukker, og kram den godt.
- Skjær agurken i små terninger.
- Skyll og slyng spinaten tørr.
- Vend forsiktig quinoaen med kål, agurk og spinat.
- Hakk urtene, og vend i salaten sammen med olivenolje.
Fiskekaker
- Hakk torsk og laks, ha fisken i en skål med salt, og rør den til en tykk farse.
- Tilsett egg, hvetemel, hakkede urter, og rør farsen inn med melk.
- Krydre med pepper, og la farsen hvile ca. 30 minutter.
- Form farsen til kaker, og stek dem til de blir sprø i smør.
Ramsløksyoghurt
Rør yoghurt med søt sennep og hakket ramsløk, og smak til med salt og pepper.
Servér fiskekakene med sitron i båter, quinoakålssalat og ramsløks- yoghurt.