Hovedrett Fiskekaker med quinoa, kålsalat og ramsløksyoghurt Sprø salat og fiskekaker er herlig hverdagsmat som smaker av vår. Av Helle Helle Kjems — 20. May 2021 © Tia Borgsmidt Fiskekaker med quinoa, kålsalat og ramsløksyoghurt Dette trenger du: Quinoa-tabbouleh 100 g quinoa 1 lille spisskål ½ tsk. flaksalt ½ tsk. sukker 1 agurk 100 g babyspinat 1 bunt mynte 1 bunt persille ½ dl olivenolje Fiskekaker 200 g torsk uten skinn og ben 200 g laks uten skinn og ben 1 tsk. salt 1 egg 2 spsk. hvetemel 1 bunt krydderurter ca. 20 g, for eksempel persille eller basilikum ½ dl melk smør til steking 1 sitron i båter Ramsløgksyoghurt 2 dl yoghurt naturell 1-2 spsk. søt sennep 25 g ramsløk salt og pepper Slik gjør du: Quinoakålsalat Skyll quinoaen, og tilbered den som beskrevet på pakken. Avkjøl quinoaen. Fjern de ytterste blader av kålen. Halvér kålen. Fjern stokken, og snitt kålen fint. Dryss kålen med salt og sukker, og kram den godt. Skjær agurken i små terninger. Skyll og slyng spinaten tørr. Vend forsiktig quinoaen med kål, agurk og spinat. Hakk urtene, og vend i salaten sammen med olivenolje. Fiskekaker Hakk torsk og laks, ha fisken i en skål med salt, og rør den til en tykk farse. Tilsett egg, hvetemel, hakkede urter, og rør farsen inn med melk. Krydre med pepper, og la farsen hvile ca. 30 minutter. Form farsen til kaker, og stek dem til de blir sprø i smør. Ramsløksyoghurt Rør yoghurt med søt sennep og hakket ramsløk, og smak til med salt og pepper. Servér fiskekakene med sitron i båter, quinoakålssalat og ramsløks- yoghurt. Håndplukket til deg Mat Hvit saus - Slik lager du den på kun 5 minutter Mat Asparges med ramsløksmajones og reker Forrett Bruschetta med bønnekrem, spicy avokado og sprø kål Mat Vitello Tonnato Forrett Ricottakrem med karamellisert løk Forrett Melon-tomat-caprese-salat