Fiskekaker med quinoa, kålsalat og ramsløksyoghurt

Sprø salat og fiskekaker er herlig hverdagsmat som smaker av vår.

Fiskefrikadeller med sprød salat
© Tia Borgsmidt

Fiskekaker med quinoa, kålsalat og ramsløksyoghurt

Dette trenger du:

Quinoa-tabbouleh

  • 100 g quinoa
  • 1 lille spisskål
  • ½ tsk. flaksalt
  • ½ tsk. sukker
  • 1 agurk
  • 100 g babyspinat
  • 1 bunt mynte
  • 1 bunt persille
  • ½ dl olivenolje

Fiskekaker

  • 200 g torsk uten skinn og ben
  • 200 g laks uten skinn og ben
  • 1 tsk. salt
  • 1 egg
  • 2 spsk. hvetemel
  • 1 bunt krydderurter ca. 20 g, for eksempel persille eller basilikum
  • ½ dl melk
  • smør til steking
  • 1 sitron i båter

Ramsløgksyoghurt

  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1-2 spsk. søt sennep
  • 25 g ramsløk
  • salt og pepper

Slik gjør du:

Quinoakålsalat

  1. Skyll quinoaen, og tilbered den som beskrevet på pakken. Avkjøl quinoaen.
  2. Fjern de ytterste blader av kålen.
  3. Halvér kålen. Fjern stokken, og snitt kålen fint.
  4. Dryss kålen med salt og sukker, og kram den godt.
  5. Skjær agurken i små terninger.
  6. Skyll og slyng spinaten tørr.
  7. Vend forsiktig quinoaen med kål, agurk og spinat.
  8. Hakk urtene, og vend i salaten sammen med olivenolje.

Fiskekaker

  1. Hakk torsk og laks, ha fisken i en skål med salt, og rør den til en tykk farse.
  2. Tilsett egg, hvetemel, hakkede urter, og rør farsen inn med melk.
  3. Krydre med pepper, og la farsen hvile ca. 30 minutter.
  4. Form farsen til kaker, og stek dem til de blir sprø i smør.

Ramsløksyoghurt

  1. Rør yoghurt med søt sennep og hakket ramsløk, og smak til med salt og pepper.

  2. Servér fiskekakene med sitron i båter, quinoakålssalat og ramsløks- yoghurt.