Empanadas med spicy svin og sesamfrø

En god og enkel rett til en travel hverdag.

Sort bakke fra I Rosens Navn.

© Tia Borgsmidt

Svart brett fra I Rosens Navn.

Ca. 6 stk.

Dette trenger du:

  • 1 rull butterdeig
  • 1 porsjon spicy svin-fyll (oppskrift under)
  • 1 eggehvitte til pensling
  • 1 egg til pensling
  • litt sesamfrø til pynt

Spicy svin

  • 1 løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 100 g hvit- eller spisskål
  • 2 gulrøtter
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ss grønn karripasta
  • 150 g svinekjøttdeig
  • 4 ss fiskesaus
  • 1 ss soyasaus
  • 2 vårløk

Slik gjør du:

  1. Rull ut butterdeigen og stikk ut 6 runde biter.
  2. Fordel 2 ss fyll på den ene halvdelen av bitene.
  3. Pensle kanten med eggehvite og brett sammen til en halvmåne. Press deigen sammen i kantene med en gaffel.
  4. Legg empanadaene på et stekebrett med bakepapir og pensle med sammenpisket egg.
  5. Strø over sesamfrø og stek på 200 grader varmluft i 12–15 minutter, til de er gylne og sprø.