Empanadas med spicy svin og sesamfrø
En god og enkel rett til en travel hverdag.
AvLone Kjær
Svart brett fra I Rosens Navn.
Ca. 6 stk.
Dette trenger du:
- 1 rull butterdeig
- 1 porsjon spicy svin-fyll (oppskrift under)
- 1 eggehvitte til pensling
- 1 egg til pensling
- litt sesamfrø til pynt
Spicy svin
- 1 løk
- 1 hvitløksfedd
- 100 g hvit- eller spisskål
- 2 gulrøtter
- 2 ss olje til steking
- 1 ss grønn karripasta
- 150 g svinekjøttdeig
- 4 ss fiskesaus
- 1 ss soyasaus
- 2 vårløk
Slik gjør du:
- Rull ut butterdeigen og stikk ut 6 runde biter.
- Fordel 2 ss fyll på den ene halvdelen av bitene.
- Pensle kanten med eggehvite og brett sammen til en halvmåne. Press deigen sammen i kantene med en gaffel.
- Legg empanadaene på et stekebrett med bakepapir og pensle med sammenpisket egg.
- Strø over sesamfrø og stek på 200 grader varmluft i 12–15 minutter, til de er gylne og sprø.