© tia borgsmidt

Bahn Mi med syltede grønnsaker og kylling

Bahn Mi er en vietnamesisk bagett fylt med grønnsaker og kylling eller svin. Her serverer vi en smaksrik, sprø bagett med syltede grønnsaker og marinert kylling.

Bahn Mi med syltede grønnsaker og kylling

4 personer

Dette trenger du:

Marinert kylling

  • 1 ss revet ingefær
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ss fiskesaus
  • 1 fedd hvitløk
  • 400 g kyllingfilet uten
  • skinn og bein
  • Olje til steking

Syltede grønnsaker

  • 1 agurk
  • 1 bunt reddiker
  • 1 dl riseddik
  • ½ dl vann
  • ½ dl sukker
  • 1 ts fint salt

Chilimajones

  • 1 dl majones
  • 1 ts sambal oelek

Grønt

  • 1 hjertesalat
  • 1 rødløk
  • Frisk koriander
  • 1 boks spirer
  • 4 bagetter,
  • 15–20 cm lange

Slik gjør du:

Marinert kylling

  1. Rør sammen ingrediensene til marinaden.
  2. Skjær kjøttet i tynne skiver, og vend dem i marinaden.
  3. La kjøttet marinere mens du tilbereder de andre ingrediensene.

Syltede grønnsaker

  1. Skjær agurken i tynne strimler og reddikene i tynne skiver. Ha eddik, vann, sukker og salt i en kjele, og kok til sukkeret er løst opp.
  2. Hell laken over grønnsakene, og la det stå til laken er avkjølt.

Chilimajones
Rør majones med sambal oelek.

Grønt

  1. Skyll og tørk salaten.
  2. Skrell løken, og skjær den i skiver.

Servering

  1. Varm olje i en stekepanne eller wok, og stek kjøttet på høy varme. Rist pannen under stekingen.
  2. Varm bagettene, fyll dem deretter med chilimajones, hjertesalat, kjøtt, syltede grønnsaker, rødløk, koriander og spirer.