
Bahn Mi med syltede grønnsaker og kylling
Bahn Mi er en vietnamesisk bagett fylt med grønnsaker og kylling eller svin. Her serverer vi en smaksrik, sprø bagett med syltede grønnsaker og marinert kylling.
AvLone Kjær
Bahn Mi med syltede grønnsaker og kylling
4 personer
Dette trenger du:
Marinert kylling
- 1 ss revet ingefær
- 3 ss soyasaus
- 2 ss brunt sukker
- 2 ss fiskesaus
- 1 fedd hvitløk
- 400 g kyllingfilet uten
- skinn og bein
- Olje til steking
Syltede grønnsaker
- 1 agurk
- 1 bunt reddiker
- 1 dl riseddik
- ½ dl vann
- ½ dl sukker
- 1 ts fint salt
Chilimajones
- 1 dl majones
- 1 ts sambal oelek
Grønt
- 1 hjertesalat
- 1 rødløk
- Frisk koriander
- 1 boks spirer
- 4 bagetter,
- 15–20 cm lange
Slik gjør du:
Marinert kylling
- Rør sammen ingrediensene til marinaden.
- Skjær kjøttet i tynne skiver, og vend dem i marinaden.
- La kjøttet marinere mens du tilbereder de andre ingrediensene.
Syltede grønnsaker
- Skjær agurken i tynne strimler og reddikene i tynne skiver. Ha eddik, vann, sukker og salt i en kjele, og kok til sukkeret er løst opp.
- Hell laken over grønnsakene, og la det stå til laken er avkjølt.
Chilimajones
Rør majones med sambal oelek.
Grønt
- Skyll og tørk salaten.
- Skrell løken, og skjær den i skiver.
Servering
- Varm olje i en stekepanne eller wok, og stek kjøttet på høy varme. Rist pannen under stekingen.
- Varm bagettene, fyll dem deretter med chilimajones, hjertesalat, kjøtt, syltede grønnsaker, rødløk, koriander og spirer.