
Sjøkreps med grillet sitron og ricottakrem
Fyr opp grillen og nyt de lange sommerkveldene med godsaker fra grillen. Sjøkreps er alltid en sikker vinner dersom du vil gjøre litt ekstra ut av middagen.
AvLone Kjær
Sjøkreps med grillet sitron og ricottakrem
4 Personer
Server sjøkrepsene med grillede sitroner og ricottakrem.
Dette trenger du
Grillede sjøkreps
- 12 sjøkreps
- Flaksalt og pepper
- 3 fedd hvitløk
- 50 g smør
- 2 sitroner
Ricottakrem
- 4 kvister bredbladet persille
- 250 g ricotta
- Revet skall av 1 økologisk sitron
- Flaksalt og pepper
Slik gjør du
Grillede sjøkreps
- Legg sjøkrepsen på et skjærebrett med ryggen opp.
- Dra krepsen i halen, slik at den strekkes ut, og del den på langs.
- Fjern den svarte strengen i midten.
- Legg sjøkrepsene med kjøttsiden opp i en form som tåler grillvarme.
- Krydre med flaksalt og pepper, og fordel finhakket hvitløk og små smørklatter på toppen.
- Sett formen over direkte varme på en varm grill, og legg de halve sitronene på grillristen ved siden av med skjæreflaten ned.
- Legg lokk på grillen, og grill sjø- krepsene og sitronene i 4–5 minutter.
Ricottakrem
- Skyll og slyng persillen tørr, og hakk den.
- Rør ricottaen sammen med revet sitronskall og persille, og smak til med flaksalt og pepper.
- Server sjøkrepsene med grillede sitroner og ricottakrem.