
Finansierkake og kokosganache med spon av hvit sjokolade
En klassisk mandelkake med moderne tvist.
AvFinansierkake
marsipan 150 g
melis 150 g
vanilje ½ stang
eggehviter 140 g
mel 90 g
smør 180 g, smeltet
Elt sammen marsipanen og melisen, og rør inn smeltet smør, eggehviter, vanilje og mel. Spre deigen ut på bakepapir, og stek den i ovnen ved 180º i ca. 12 min. Avkjøl den stekte finansierkaken, og skjær den i 4 stykker, slik at den senere kan legges lagvis sammen med ganachen.
Kokosganache
sjokolade mørk 250 g, 70 %, hakket
fløte 2 dl
kokos ½ dl
Kok opp fløten, og hell den gradvis over sjokoladen under stadig omrøring. Når ganachen er jevn og blank, vender du i kokosen.
Legg kaken nederst i en form eller på en tallerken, og legg et lag kokosganache på. Slik fortsetter du
annenhver og avslutter med et lag av kakebunnen. Kaken avkjøles i min 6 timer. Skjær så ut passe stykker.
Sjokoladespon
sjokolade hvit 100 g
Skjær spon av sjokoladen med en ostehøvel eller baksiden av en kokkekniv. Dryss spon over hvert kakestykke, og server.