© Mildh Press

5 fantastiske champagnecocktails til 17. mai

Vi ønsker varmere tider velkommen med champagnebaserte cocktails som er perfekte til 17. mai frokosten. God fornøyelse!

© Mildh Press

JA, VI ELSKER

Jordbær og champagne er alltid en god idé, særlig på 17. mai. Start champagnefrokosten med denne drinken som vi, du gjettet riktig, elsker.

Dette trenger du:
4 cl whisky, vi brukte Highland Park 10 YO
8 cl ingefærøl
2 cl limejuice
Champagne, vi brukte Piper-Heidsieck Brut
Jordbær
Isbiter

Slik gjør du:
Ha whisky, ingefærøl og limejuice i et martiniglass med noen isbiter. Toppes med champagne og noen jordbær som garnityr.

© Mildh Press

KIR ROYAL SPESIAL

Den klassiske Kir Royal får et ansiktsløft med frisk sorbet-is. Serveres i åpne glass og nytes best med en skje i umiddelbar nærhet.

Dette trenger du:
1 cl solbærlikør, vi brukte Bols Crème de Cassis
ca. 12 cl Champagne, vi brukte Piper-Heidsieck Brut
1 kule med sorbet-is

Slik gjør du:
Ha først en kule med sorbetis i bunnen av et coupeglass. Hell over solbærlikøren og til slutt tilsetter du champagne. Hell i ved siden av iskulen for det peneste resultatet.

© CLAUS TROELSGAARD

APEROL MED TWIST

Du har garantert tilbrakt en sommerdag i solveggen med en Aperol spritz, men her kommer den i en variant med en festlig vri – nemlig sorbet. Hvis du vil gjøre det ekstra avansert, kan du lage din egen sorbet.

Dette trenger du:
3 cl Aperol
1 kule sorbet
Champagne

Slik gjør du:
Anrett en kule sorbet i et champagneglass, hell Aperol over, og topp med champagne. Vi har valgt rabarbrasorbet, men man kan også bruke andre varianter.

© ANDERS SCHØNNEMANN

ELEGANT SPRITZ

Denne velsmakende drinken vil garantert kickstarte enhver champagnefrokost med stil enten det er 17. mai eller ikke, og er perfekt som velkomstdrink.

Det trenger du for å lage 6 velkomstdrinker:
2 dl tranebærjuice
½ dl sukker
50 g tranebær
1 granateple
1 flaske champagne

Slik gjør du:
Hell tranebærjuice og sukker i en gryte og kok det til en sirupslignende konsistens. Hell sirupen over tranebærene og la de stå en times tid. Massér deretter granateplet, halvér det, og press saften og kjernene ut. Fordel sirupen, tranebærene og granateple-kjernene i seks glass og hell champagne over. Nytes straks.

© ANDERS SCHØNNEMANN

FORFØRENDE CHAMPAGNEMOJITO

Denne champagnemojitioen er også perfekt å servere når gjestene kommer. God 17. mai!

Dette trenger du for å lage 4 drinker:
2 ts rørsukker
4 cl mørk rom
2 lime, kun saften
12–14 mynteblader
1 flaske halvtørr champagne (alternativt Cava eller Crèmant)

Slik gjør du:
Rør sukker godt sammen med rom og limesaft, til det er oppløst.
Fordel i glass, og fyll opp med mynteblader og champagne når gjestene kommer.