Tertebunner
• Ha kjeksene i en fryse- pose, og knus dem med et kjevle.
• Ha deretter kjeks- smulene i en bolle. Smelt smøret, og vend det sammen med smulene.
• Sett 8 kakeringer med kakefolie på et brett med bakepapir.
• Fordel smulene i kakeringene, og press godt ned.
• Sett kakene i fryseren i cirka 30 minutter.
Ganache
• Hakk sjokoladen, og smelt den i en bolle over vannbad.
• Ta bollen av varmen.
• Del vaniljestangen, og skrap ut frøene. Ha fløten og vaniljefrøene i kjele, og varm opp til kokepunktet. Hell fløten over den smeltede sjokoladen. Bruk en slikkepott, og bland fløte og sjokolade forsiktig sammen til ganachen samler seg.
• Vend inn kulturmelk og sitronsaft. Bruk en stavmikser, og kjør ganachen til massen er glatt og fin. Fordel ganachen på tertebunnene.
• Sett tertene i kjøleskapet i minimum 3 timer eller til de har satt seg.
Marengs
• Pisk eggehvitene stive mens du gradvis tilsetter sukker. Pisk til marengsen er luftig.
• Ha massen i en sprøytepose med tut.
Servering
Løsne kakene forsiktig fra brettet. Anrett og dekorer kakene med marengs rett før servering. Bruk en crème brulée-brenner og brenn marengsen.