© Tia Borgsmidt

Terter med brent marengs

Hvit sjokolade, sitronsaft og marengs. Denne terten er som skapt til sommeren.

Små kaker som sender tankene i retning sol og sommer. Bunnen er knasende sprø, og fyllet har en klassisk ganache laget av hvit sjokolade. Venter du gjester, er det en super kake som kan lages i forveien, men vent med å brenne marengsen til rett før servering.

Terte med brent marengs

Du trenger

  • 8 kakeringer, diameter 7 eller 8 cm
  • Kakefolie,
  • Sprøytepose med tut
  • Crème brulée-brenner
Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 Terter

Tertebunner

  • 37 g Digestive-kjeks
  • 22 g smør

Ganache

  • 75 g hvit sjokolade
  • ¼ vaniljestang
  • ¾ dl kremfløte
  • ¾ dl skummet kulturmelk
  • 7½ g sitronsaft

Marengs

  • ½ eggehviter
  • 18 g sukker

Sånn gjør du

Tertebunner

• Ha kjeksene i en fryse- pose, og knus dem med et kjevle.

• Ha deretter kjeks- smulene i en bolle. Smelt smøret, og vend det sammen med smulene.

• Sett 8 kakeringer med kakefolie på et brett med bakepapir.

• Fordel smulene i kakeringene, og press godt ned.

• Sett kakene i fryseren i cirka 30 minutter.

Ganache

• Hakk sjokoladen, og smelt den i en bolle over vannbad.

• Ta bollen av varmen.

• Del vaniljestangen, og skrap ut frøene. Ha fløten og vaniljefrøene i kjele, og varm opp til kokepunktet. Hell fløten over den smeltede sjokoladen. Bruk en slikkepott, og bland fløte og sjokolade forsiktig sammen til ganachen samler seg.

• Vend inn kulturmelk og sitronsaft. Bruk en stavmikser, og kjør ganachen til massen er glatt og fin. Fordel ganachen på tertebunnene.

• Sett tertene i kjøleskapet i minimum 3 timer eller til de har satt seg.

Marengs

• Pisk eggehvitene stive mens du gradvis tilsetter sukker. Pisk til marengsen er luftig.

• Ha massen i en sprøytepose med tut.

Servering

Løsne kakene forsiktig fra brettet. Anrett og dekorer kakene med marengs rett før servering. Bruk en crème brulée-brenner og brenn marengsen.