Mango- og pasjonsfrukt-trifle med limekrem

Den tradisjonelle triflen har fått en velsmakende makeover.

trifli med passionsfrugt, mango og limecreme
© Anders Schønnemann

Trifle a la østen. Eksotiske frukter som mango og pasjonsfrukt er gode om våren. Bruk de for eksempel soom her i en tradisjonell trifle. Keramikkskål fra K.H. Würtz, skjeer fra Gense.

Mango- og pasjonsfrukt-trifle med limekrem

Vi har latt oss inspirere av en gammeldags klassisk trifle, men serverer den i stedet med mango, pasjonsfrukt, lime og yuzu, og får en syrlig frisk smak av Østen.

Ingredienser:

Trifle

  • 2 modne mangoer
  • 4 pasjonsfrukter
  • 8 marsipanmakrone
  • 1 dl yuzusake
  • 2 dl kremfløte

Lime- vaniljekrem

  • 1 vaniljestang
  • 1 ss rørsukker
  • 2 dl kremfløte
  • 2 eggeplommer
  • revet skall av 1–2 lime
  • 1 ss maisenna

Fremgangsmetode:

Lime-vaniljekrem

  1. Del vaniljestangen i to, skrap ut frøene og bland dem med sukkeret.
  2. Ha sukker, fløte, eggeplommer og limeskall i en gryte med maisenna, og varm opp under omrøring til kremen tykner.
  3. Avkjøl kremen.
  4. Smak eventuelt til med mer limeskall eller -saft.

Trifle

  1. Skrell og del mangoen i båter.
  2. Del pasjonsfruktene, og skrap ut kjerner og saft.
  3. Pisk fløten til en lett krem.
  4. Dypp makronene i yuzusake.
  5. Fordel frukt, krem, makroner og lime- og vaniljekrem lagvis i skåler eller glass.