Trifle a la østen. Eksotiske frukter som mango og pasjonsfrukt er gode om våren. Bruk de for eksempel soom her i en tradisjonell trifle. Keramikkskål fra K.H. Würtz, skjeer fra Gense.
Mango- og pasjonsfrukt-trifle med limekrem
Vi har latt oss inspirere av en gammeldags klassisk trifle, men serverer den i stedet med mango, pasjonsfrukt, lime og yuzu, og får en syrlig frisk smak av Østen.
Ingredienser:
Trifle
2 modne mangoer
4 pasjonsfrukter
8 marsipanmakrone
1 dl yuzusake
2 dl kremfløte
Lime- vaniljekrem
1 vaniljestang
1 ss rørsukker
2 dl kremfløte
2 eggeplommer
revet skall av 1–2 lime
1 ss maisenna
Fremgangsmetode:
Lime-vaniljekrem
Del vaniljestangen i to, skrap ut frøene og bland dem med sukkeret.
Ha sukker, fløte, eggeplommer og limeskall i en gryte med maisenna, og varm opp under omrøring til kremen tykner.
Avkjøl kremen.
Smak eventuelt til med mer limeskall eller -saft.
Trifle
Skrell og del mangoen i båter.
Del pasjonsfruktene, og skrap ut kjerner og saft.
Pisk fløten til en lett krem.
Dypp makronene i yuzusake.
Fordel frukt, krem, makroner og lime- og vaniljekrem lagvis i skåler eller glass.