
Lag på lag-iskake
Denne lagkaken har tre lag med smak av norsk sommer i form av blåbær, bringebær og jordbær.
AvGitte Heidi Rasmussen
Lag på lag-iskake
12 stykker
Dette trenger du
- 100 g grov marsipan
- 200 g sukker
- 2 eggehviter
- 250 g blåbær
- 100 g sukker
- 4 eggeplommer
- 2,5 dl kremfløte
- 300 g bringebær
- 100 g sukker
- 4 eggeplommer
- 2,5 dl kremfløte
- 300 g jordbær
- 100 g sukker
- 4 eggeplommer
- 2,5 dl kremfløte
- friske bær til pynt
Slik gjør du
- Riv marsipanen på et rivjern og bland med sukker. Ha i egge hvitene, og rør til massen har en grøtet konsistens. Legg et stykke bakepapir i bunnen av en springform, ca. 22 cm i diameter, og smør deigen ut over bunnen. Stek den i ca. 30 min. på 160°, og avkjøl på rist.
- Kjør blåbærene med 1/3 av sukkeret i en blender. Pisk eggeplommer og resten av sukkeret luftig og skummende. Varm opp fløten til kokepunktet. Hell den langsomt i eggemassen, mens du pisker. Varm opp blandingen under omrøring til den er kremet, ca. 80°. Den skal ikke koke. Rør blåbærpureen inn i kremen og sett den til avkjøling. Frys den i en ismaskin eller sett den i en bolle i fryseren – rør om av og til. Ha makronbunnen i en springform fôret med kantfolie. Ha blåbærisen på makron bunnen, glatt ut overflaten og sett den i fryseren.
- Bland bringebærene med 1/3 av sukkeret og mos dem gjennom en sikt. Kast frøene. Pisk eggeplommer og resten av sukkeret luftig. Varm opp fløten til kokepunktet. Hell den langsomt i eggemassen, mens du pisker. Varm opp blandingen under omrøring til den er kremet, ca. 80°. Den skal ikke koke. Rør bringebærpureen inn i kremen og sett den til avkjøling. Frys den i en ismaskin eller sett den i en bolle i fryseren – rør om av og til. Smør bringebærisen i et lag oppå blåbærisen, glatt den ut og sett formen tilbake i fryseren.
- Lag jordbæris på samme måte som de to foregående – det er ikke nødvendig å fjerne frøene. Smør jordbærisen over bringebærisen og la formen stå i fryseren i minst 4 timer før servering.
- Pynt kaken med masse friske bær og server.