© STINE CHRISTIANSEN

Lag på lag-iskake

Denne lagkaken har tre lag med smak av norsk sommer i form av blåbær, bringebær og jordbær.

Lag på lag-iskake

12 stykker

Dette trenger du

  • 100 g grov marsipan
  • 200 g sukker
  • 2 eggehviter
  • 250 g blåbær
  • 100 g sukker
  • 4 eggeplommer
  • 2,5 dl kremfløte
  • 300 g bringebær
  • 100 g sukker
  • 4 eggeplommer
  • 2,5 dl kremfløte
  • 300 g jordbær
  • 100 g sukker
  • 4 eggeplommer
  • 2,5 dl kremfløte
  • friske bær til pynt

Slik gjør du

  1. Riv marsipanen på et rivjern og bland med sukker. Ha i egge hvitene, og rør til massen har en grøtet konsistens. Legg et stykke bakepapir i bunnen av en springform, ca. 22 cm i diameter, og smør deigen ut over bunnen. Stek den i ca. 30 min. på 160°, og avkjøl på rist.
  2. Kjør blåbærene med 1/3 av sukkeret i en blender. Pisk eggeplommer og resten av sukkeret luftig og skummende. Varm opp fløten til kokepunktet. Hell den langsomt i eggemassen, mens du pisker. Varm opp blandingen under omrøring til den er kremet, ca. 80°. Den skal ikke koke. Rør blåbærpureen inn i kremen og sett den til avkjøling. Frys den i en ismaskin eller sett den i en bolle i fryseren – rør om av og til. Ha makronbunnen i en springform fôret med kantfolie. Ha blåbærisen på makron bunnen, glatt ut overflaten og sett den i fryseren.
  3. Bland bringebærene med 1/3 av sukkeret og mos dem gjennom en sikt. Kast frøene. Pisk eggeplommer og resten av sukkeret luftig. Varm opp fløten til kokepunktet. Hell den langsomt i eggemassen, mens du pisker. Varm opp blandingen under omrøring til den er kremet, ca. 80°. Den skal ikke koke. Rør bringebærpureen inn i kremen og sett den til avkjøling. Frys den i en ismaskin eller sett den i en bolle i fryseren – rør om av og til. Smør bringebærisen i et lag oppå blåbærisen, glatt den ut og sett formen tilbake i fryseren.
  4. Lag jordbæris på samme måte som de to foregående – det er ikke nødvendig å fjerne frøene. Smør jordbærisen over bringebærisen og la formen stå i fryseren i minst 4 timer før servering.
  5. Pynt kaken med masse friske bær og server.