© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Kardemommehjerter

Bruker du kardemommekapsler i småkakene, får de en deilig kardemommesmak. Deigen minner om engelske shortbreads, har god smørsmak og er enkel å kjevle ut. Stikk ut hjerteformer og pynt med melisglasur.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 stk.

KARDEMOMMEHJERTER

  • ½ kardemommekapsler
  • 13 g mykt smør
  • 8⅓ g sukker
  • 18 g hvetemel
  • 2 g maisenna
  • ¼ Revet skall av 1 sitron

GLASUR

  • 1⅓ g melis
  • Eggehvite

Sådan gør du

Kardemommehjerter

  1. Rist kardemomme- kapslene i en tørr panne i et par minutter. Støt dem i en morter. Fjern skallene, og støt kardemommefrøene.
  1. Rør smøret luftig, tilsett sukker, og rør massen til den er kremaktig. Bland hvetemel, maisenna og kardemomme, og rør det inn sammen med revet sitronskall. Rør til deigen henger sammen. Pakk deigen i plastfilm, og legg den i kjøleskapet cirka 30 minutter.
  1. Kjevle ut deigen på et meldrysset bord eller mellom to bakepapir til den er cirka 5 millimeter tykk. Stikk ut hjerter i forskjellige størrelser. Fordel kakene på to stekeplater kledd med bakepapir, og bak dem ved 180 ºC til de er gylne, cirka 15 minutter. Avkjøl kakene på en rist.

Pynt

  1. Rør melis med eggehviten til en tykk glasur og ha den over i en sprøytepose, og lag sirlige julemønstre på kakene.

Oppbevarer du kakene i en kakeboks, holder de seg lenge