© Tia Borgsmidt

Juleclafoutis med amarenakirsebær

Den franske kakeklassikeren blir i anledning jul bakt med krydder og amarenakirsebær. Server kakene i adventstiden eller som dessert etter en god middag. Kakene smaker best når de er nybakte.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ¼ lite glass amarenakirsebær
  • 12 g smør + smør til formene
  • ¼ vaniljestang
  • 18 g sukker
  • 25 g hvetemel
  • ½ ts malt kanel
  • ½ ts malt kardemomme
  • ¼ ts flaksalt
  • 1 egg
  • ½ dl helmelk
  • Perlesukker til dryss

Slik gjør du

  • Sett ovnen på 210 oC.
  • Drypp av kirsebærene, og ta vare på laken.
  • Smelt smøret i en liten kjele. Del vaniljestangen, og skrap frøene ut i sukkeret.
  • Bland hvetemel med sukker, vaniljesukker, krydder og salt. Pisk eggene i blandingen, og rør inn melken, litt om gangen. Tilsett smeltet smør.
  • Smør 8 små silikonformer (eller en ildfast form), og fordel røren i formene. Legg noen kirsebær i hver av formene, og bak kakene i ca. 10 minutter. Senk varmen til 180 oC, og bak i cirka 10 minutter til kakene er gylne.

Hvis du lager en stor kake, skal den bakes i 20 minutter ved 180 oC. Dryss litt perlesukker på kakene, og drypp over laken fra kirsebærene.