Hvit sjokoladekonfekt med solbær

Delikat konfekt som vil imponere gjestene dine.

Lækre juleopskrifter fra Ditte Julie Jensen
© Pernille Greve

Solbær-konfekt

8-10 stk.

Dette trenger du:

  • 250 g rå marsipan
  • 1 ss solbærstøv
  • 100 g nougat
  • 100 g hvit sjokolade
  • Sjokoladekuler (i rosa nyanser)
  • Gjøksyre til pynt

Slik gjør du:

  1. Ta 125 g marsipan og elt sammen med solbærstøv.
  2. Kjevle ut solbærmarsipanen til en tykkelse på 2-3 mm, gjerne litt sirkelrund.
  3. Gjør det samme med den nøytrale marsipanen.
  4. Smelt nougaten forsiktig i en tykkbunnet kasserolle.
  5. Legg solbærmarsipanen på et stykke bakepapir, fordel den smeltede nougaten over og avslutt med den nøytrale marsipanen.
  6. Sett konfekten i kjøleskapet i minst 2 timer.
  7. Skjær ut 8-10 små konfektbiter (ca. 4-5 cm i diameter).
  8. Temperer den hvite sjokoladen og dypp de små konfektbitene i sjokoladen.
  9. Pynt med litt solbærstøv, sjokoladekuler og gjøksyre.