En luftig, lett og deilig kake med delikat smak av vanilje og hvit sjokolade.
Av
Lone Kjær
— 21. november 2023
Frostet vaniljekake
Unngå at skjermen slukker
Ingredienser
2
personer
Vaniljekake
¼
vaniljestang
37
g
sukker
37
g
smør
½
ts
vaniljesukker
¾
egg
37
g
hvetemel
½
ts
bakepulver
25
g
hvit sjokolade
Vaniljedryss
¼
vaniljestang
½
ss
sukker
Sølvdryss til pynt
Slik gjør du
Vaniljekake
Sett ovnen på 175 oC.
Del vaniljestangen, og skap frøene ut i litt av sukkeret.
Pisk smør, sukker, frø fra vaniljestangen og vaniljesukker luftig. Tilsett eggene, ett om gangen. Sikt hvetemel og bakepulver i røren. Hakk sjokoladen og vend den inn.
Hell røren i en smurt form, og bak i 40–50 minutter, avhengig av størrelsen på formen. Bruk en strikke- pinne for å kjenne om kaken er ferdig. Henger det røre på pinnen, må den stå inne litt til. Avkjøl kaken i formen i cirka 10 minutter før du ven- der den ut på en rist.
Vaniljedryss
Del vaniljestangen, og skrap frøene ut i litt i sukkeret.
Anrett kaken på et fint fat, dryss vaniljesukker og deretter litt sølvstrøssel over, slik at kaken får et frostet utseende.