© Tia Borgsmidt

Frostet vaniljekake

En luftig, lett og deilig kake med delikat smak av vanilje og hvit sjokolade.

Frostet vaniljekake

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Vaniljekake

  • ¼ vaniljestang
  • 37 g sukker
  • 37 g smør
  • ½ ts vaniljesukker
  • ¾ egg
  • 37 g hvetemel
  • ½ ts bakepulver
  • 25 g hvit sjokolade

Vaniljedryss

  • ¼ vaniljestang
  • ½ ss sukker
  • Sølvdryss til pynt

Slik gjør du

Vaniljekake

  • Sett ovnen på 175 oC.
  • Del vaniljestangen, og skap frøene ut i litt av sukkeret.
  • Pisk smør, sukker, frø fra vaniljestangen og vaniljesukker luftig. Tilsett eggene, ett om gangen. Sikt hvetemel og bakepulver i røren. Hakk sjokoladen og vend den inn.
  • Hell røren i en smurt form, og bak i 40–50 minutter, avhengig av størrelsen på formen. Bruk en strikke- pinne for å kjenne om kaken er ferdig. Henger det røre på pinnen, må den stå inne litt til. Avkjøl kaken i formen i cirka 10 minutter før du ven- der den ut på en rist.

Vaniljedryss

  • Del vaniljestangen, og skrap frøene ut i litt i sukkeret.

Anrett kaken på et fint fat, dryss vaniljesukker og deretter litt sølvstrøssel over, slik at kaken får et frostet utseende.