Oppskrift: Appelsinstenger med sjokolade

Sjokolade og appelsin passer perfekt sammen og er samtidig litt julete. Her er en oppskrift på små appelsinbarer som smaker fantastisk.

hjemmelaget julekonfekt

Appelsinstenger med sjokolade

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 3 stykk økologiske appelsiner
  • 500 ml mineralvann
  • 250 g sukker
  • 1 vaniljestang, åpnet med frøene skrapet ut

Slik gjør du:

  1. Skyll appelsinene og skrell dem slik at det kommer 3-4 skallbiter ut av en appelsin.
  1. Kok opp vanlig vann fra springen i en stor kjele.
  1. Tilsett skallene og la dem koke i ca. 2 minutter. Hell skallene over i en sil. Gjenta dette to ganger til.
  1. Kok opp mineralvann, sukker og vanilje. Tilsett skallet og la det småkoke i ca. 5 min. La kjelen og innholdet avkjøles helt.
  1. Kok opp gryten igjen og la den koke i 1 minutt. La det avkjøles. Dette gir appelsinskallene mulighet til å trekke til seg sukkeret. Gjenta deretter hele prosessen med å koke i 5 min. osv.
  1. La appelsinskallene modne i sukkerlaken over natten. Skjær deretter de avkjølte skallene i strimler og legg dem på et stykke bakepapir på et stekebrett for å tørke over natten.
  1. De kandiserte appelsinskallene er nå klare til bruk. Du kan enten overtrekke dem med mørk temperert sjokolade eller bruke dem som fyll.