Den perfekte gaven for matelskere

Samle venner rundt et vakkert og harmonisk bord.

De viktigste interiørfargene er alltid med i kolleksjonen av gryter, kjeler, former og servise fra

Le Creuset. Bare se på høstens nylansering, den blågrønne fargen Deep Teal som gir en oppdatert julestemning.

Enten stilen din er stram i hvitt eller svart – eller om du lar deg begeistre av kontraster, vil det være en fargenyanse som passer akkurat deg. Til enhver tid finnes 12 farger i sortimentet.

Funksjon og farger har gått hånd i hånd siden starten i 1925. Fortsatt fremstilles alle støpejerns-produktene på det samme støperiet i Fresnoy-le- Grand litt nord i Frankrike.

Materialet er det samme, men designet endrer seg i takt med tiden. Hvert eneste produkt støpes fortsatt i en sandform. Det sikrer unike og personlige variasjoner.

Match maten

Enten du vil holde deg til en farge til hele bordet eller om du ønsker å kombinere flere farger – har du mange muligheter med det store utvalget.

Du kan glede deg selv eller en du er glad i ved å gi en gave som kan fylles med gastronomiske opplevelser livet ut. Uansett hvilken rett du skal lage på kjøkkenet, finnes det et spesialprodukt som passer.

La deg gjerne friste til å lage noe ekstra godt med oppskriftene under:

Nederlandsk pannekake

(Ovnsbakt pannekake)

4-6 porsjoner

Pannekakerøre:

1 ¼ dl melk

2 store egg

½ ts salt

2 ss sukker

1 ts vanilje

1 ½ dl mel

Ca. 10 g smør til pannen

Garnityr:

  • Friske bær
  • Hakkede mandler
  • Hakket sjokolade
  • Frisk mynte

SLIK GJØR DU

  1. Hell melken i en bolle og tilsett mel, sukker, salt og vanilje. Pisk godt sammen. Tilsett eggene og visp igjen til deigen er helt glatt. La pannekakerøren hvile i ca 30 minutter.
  2. Forvarm ovnen til 200 oC (varmluft) og sett støpejernspannen inn i ovnen for å varme den opp.
  3. Ta pannen ut av ovnen når rører har hvilt ferdig. Legg smør i pannen og la den smelte før røren helles på. Sørg for at deigen flyter ut over hele pannen. Sett pannen i ovnen igjen, og la pannekaken bake i ca. 15–20 min. Deigen skal heve seg opp langs kanten av pannen. Pannekaken er ferdig når den er fint lysebrun i midten, og litt mer brun og sprø på kantene.
  4. Pynt den varme pannekaken med friske bær, hakkede mandler, sjokolade og mynteblader, og serverer den i pannen.

Tips: Du må bruke en støpejernspanne (stekepanne i støpejern) som er beregnet på bruk i ovn. Oppskriften passer til en panne med en diameter på 26 cm diameter.

Foccaccia med oliven, valnøtter og tørket fiken

8-10 porsjoner

25 g gjær

7 dl lunkent vann

1,5 dl olivenolje

20 g havsalt

1100 g tipo 00 hvetemel

100 g oliven

50 g valnøttkjerner

100 g tørket fiken

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en bolle, i lunkent vann tilsatt 1 dl olivenolje. Tilsett salt og mel litt av gangen. Elt i ca. 10 minutter til deigen er smidig og glatt.

  2. La deigen heve i minst 3 timer under et kjøkkenhåndkle (bruk mindre gjær hvis du planlegger å heve deigen i mer enn 3 timer).

  3. Pensle buffetgryten med olivenolje og hell deigen forsiktig ned i gryten.

  4. Trykk deigen utover til den fyller hele gryten og la den heve i ytterligere 1 time.

  5. Forvarm ovnen til 225 °C. Lag små fordypninger i deigen med fingrene og fordel oliven, valnøtter og tørket fiken i fordypningene.

  6. Drypp litt olivenolje utover deigen og dryss med havsalt. Sett gryten i ovnen i 20-25 minutter, til brødet får en gyllenbrun overflate.

  7. Avkjøl brødet på rist. Brødet kan deretter brytes i mindre stykker. Server gjerne med olivenolje og havsalt.

Flere tips og oppskrifter finner du hos LeCreuset.no

Annonsørinnhold: Vi gjør oppmerksom på at dette er en kommersiell artikkel skrevet av Kontent for Le Creuset.