

Annonse
Den perfekte gaven for matelskere
Samle venner rundt et vakkert og harmonisk bord.
AvKontent
De viktigste interiørfargene er alltid med i kolleksjonen av gryter, kjeler, former og servise fra
Le Creuset. Bare se på høstens nylansering, den blågrønne fargen Deep Teal som gir en oppdatert julestemning.
Enten stilen din er stram i hvitt eller svart – eller om du lar deg begeistre av kontraster, vil det være en fargenyanse som passer akkurat deg. Til enhver tid finnes 12 farger i sortimentet.
Funksjon og farger har gått hånd i hånd siden starten i 1925. Fortsatt fremstilles alle støpejerns-produktene på det samme støperiet i Fresnoy-le- Grand litt nord i Frankrike.
Materialet er det samme, men designet endrer seg i takt med tiden. Hvert eneste produkt støpes fortsatt i en sandform. Det sikrer unike og personlige variasjoner.
Match maten
Enten du vil holde deg til en farge til hele bordet eller om du ønsker å kombinere flere farger – har du mange muligheter med det store utvalget.
Du kan glede deg selv eller en du er glad i ved å gi en gave som kan fylles med gastronomiske opplevelser livet ut. Uansett hvilken rett du skal lage på kjøkkenet, finnes det et spesialprodukt som passer.
La deg gjerne friste til å lage noe ekstra godt med oppskriftene under:
Nederlandsk pannekake
(Ovnsbakt pannekake)
4-6 porsjoner
Pannekakerøre:
1 ¼ dl melk
2 store egg
½ ts salt
2 ss sukker
1 ts vanilje
1 ½ dl mel
Ca. 10 g smør til pannen
Garnityr:
- Friske bær
- Hakkede mandler
- Hakket sjokolade
- Frisk mynte
SLIK GJØR DU
- Hell melken i en bolle og tilsett mel, sukker, salt og vanilje. Pisk godt sammen. Tilsett eggene og visp igjen til deigen er helt glatt. La pannekakerøren hvile i ca 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 200 oC (varmluft) og sett støpejernspannen inn i ovnen for å varme den opp.
- Ta pannen ut av ovnen når rører har hvilt ferdig. Legg smør i pannen og la den smelte før røren helles på. Sørg for at deigen flyter ut over hele pannen. Sett pannen i ovnen igjen, og la pannekaken bake i ca. 15–20 min. Deigen skal heve seg opp langs kanten av pannen. Pannekaken er ferdig når den er fint lysebrun i midten, og litt mer brun og sprø på kantene.
- Pynt den varme pannekaken med friske bær, hakkede mandler, sjokolade og mynteblader, og serverer den i pannen.
Tips: Du må bruke en støpejernspanne (stekepanne i støpejern) som er beregnet på bruk i ovn. Oppskriften passer til en panne med en diameter på 26 cm diameter.
Foccaccia med oliven, valnøtter og tørket fiken
8-10 porsjoner
25 g gjær
7 dl lunkent vann
1,5 dl olivenolje
20 g havsalt
1100 g tipo 00 hvetemel
100 g oliven
50 g valnøttkjerner
100 g tørket fiken
SLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i en bolle, i lunkent vann tilsatt 1 dl olivenolje. Tilsett salt og mel litt av gangen. Elt i ca. 10 minutter til deigen er smidig og glatt.
La deigen heve i minst 3 timer under et kjøkkenhåndkle (bruk mindre gjær hvis du planlegger å heve deigen i mer enn 3 timer).
Pensle buffetgryten med olivenolje og hell deigen forsiktig ned i gryten.
Trykk deigen utover til den fyller hele gryten og la den heve i ytterligere 1 time.
Forvarm ovnen til 225 °C. Lag små fordypninger i deigen med fingrene og fordel oliven, valnøtter og tørket fiken i fordypningene.
Drypp litt olivenolje utover deigen og dryss med havsalt. Sett gryten i ovnen i 20-25 minutter, til brødet får en gyllenbrun overflate.
Avkjøl brødet på rist. Brødet kan deretter brytes i mindre stykker. Server gjerne med olivenolje og havsalt.
Flere tips og oppskrifter finner du hos LeCreuset.no
Annonsørinnhold: Vi gjør oppmerksom på at dette er en kommersiell artikkel skrevet av Kontent for Le Creuset.