Bronsebrente mandler

En sikker vinner og enkel oppskrift på klassisk julekos.

Brendte mandler i glaskrukke med sløjfe

Brente mandler

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 glass

  • 200 g mandler
  • 100 g lyst rørsukker
  • 1 dl kaldt vann
  • Bronsestøv

Slik gjør du:

  1. Ha mandler, strøsukker og vann i en kjele på middels varme.
  1. Når vannet har fordampet og sukkeret har løst seg opp, skrur du ned varmen litt og rører i mandlene med jevne mellomrom. Mandlene er klare når de er blanke og sukkeret har karamellisert.
  1. Legg dem i en pose med bronsestøv og rist.
  1. Oppbevar de ristede mandlene i en lukket beholder/glass.

Tips:

Vakker og enkel vertinnegave. Fyll et patentglass med bronseriste mandler og knyt et bånd med sløyfe rundt glasset. De smaker fantastisk og ser flotte ut.