Mat —
Avocado og posjert egg med ramsløk og urter
Avocado med posjert egg kan enkelt bli et spennende innslag til søndagsbrunchen.
Tekst — Gitte Heidi Rasmussen
Avocado og posjert egg med ramsløk og urter
Til 4 personer
Dette trenger du:
- 4 egg, str M/L
- eddik
- 2 store modne avocadoer saften fra 1⁄2 sitron
- 4 ss olivenolje
- 1⁄4 ts flaksalt
- nykvernet pepper ramsløk, skogsyre, bronsefennikel og blomsterkarse
- ristet rugbrød
Fremgangsmåte:
- Kok opp vann i en gryte og tilsett cirka 1 ss eddik per liter vann.
- Skru deretter ned temperaturen, så vannet holder seg like under kokepunktet.
- Kakk eggene og ha dem enkeltvis i hver sin lille kopp. Lag en virvel i vannet så det kommer i bevegelse, og ha deretter forsiktig ett egg i vannet. La egget posjere på svak varme i 3 1⁄2 minutt og ta det ut.
- Gjenta med resten av eggene. Dypp dem raskt i kaldt vann når du tar dem ut.
- Halver avocadoene, fjern steinene og skrell av skallet. Skjær halvdelene i to og anrett dem i dype tallerkener.
- Rist sitronsaft, olivenolje, salt og pepper sammen, og hell den over avokadoene.
- Plasser eggene ved siden av, og pynt med friske urter fra hagen.
- Server med ristet rugbrød.