Avocado og posjert egg med ramsløk og urter

Avocado med posjert egg kan enkelt bli et spennende innslag til søndagsbrunchen.

ramsløg opskrifter ramsløg sæson

© Stine Christiansen

Avocado og posjert egg med ramsløk og urter

Til 4 personer

Dette trenger du:

  • 4 egg, str M/L
  • eddik
  • 2 store modne avocadoer saften fra 1⁄2 sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 1⁄4 ts flaksalt
  • nykvernet pepper ramsløk, skogsyre, bronsefennikel og blomsterkarse
  • ristet rugbrød

Fremgangsmåte:

  1. Kok opp vann i en gryte og tilsett cirka 1 ss eddik per liter vann.
  2. Skru deretter ned temperaturen, så vannet holder seg like under kokepunktet.
  3. Kakk eggene og ha dem enkeltvis i hver sin lille kopp. Lag en virvel i vannet så det kommer i bevegelse, og ha deretter forsiktig ett egg i vannet. La egget posjere på svak varme i 3 1⁄2 minutt og ta det ut.
  4. Gjenta med resten av eggene. Dypp dem raskt i kaldt vann når du tar dem ut.
  5. Halver avocadoene, fjern steinene og skrell av skallet. Skjær halvdelene i to og anrett dem i dype tallerkener.
  6. Rist sitronsaft, olivenolje, salt og pepper sammen, og hell den over avokadoene.
  7. Plasser eggene ved siden av, og pynt med friske urter fra hagen.
  8. Server med ristet rugbrød.