Asparges med ramsløksmajones og reker

En enkel oppskrift med stor effekt.

© Lene Samsø

Asparges med ramsløksmayo og reker

Forrett til 4 personer

Ramsløk og vår hører sammen. Og ramsløk og asparges er veldig gode venner. Her er en grønn ramsløksmajones til reker og fine asparges. Veldig enkelt og godt når du skal ha gjester eller bare på en solrik onsdag.

Det trenger du:

Asparges:

  • 450 g grønne asparges
  • Salt
  • Smør

Ramsløksmajones:

  • 1 dl grovhakket ramsløk
  • 2 dl olje, f.eks. vindruekjerne-olje
  • 2 eggeplommer
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ts salt
  • 2 ss hvitvinseddik

Desuten:

  • 100–200 g pillede, ferske reker
  • godt brød
  • sitron

Slik gjør du:

Asparges:

  1. Brekk av den nederste enden av aspargesene og kast dem.
  2. Damp aspargesene i 1–2 cm kokende, lettsaltet vann med litt smør i. Damp i ½-1 min. Hell av vannet.

Ramsløksmajones:

  1. Kjør ramsløk og olje i en blender.
  2. Pisk eggeplomme med dijonsennep, salt og eddik, og pisk deretter stille og rolig inn den grønne oljen.

Servering:

  1. Server asparges med majones, reker, godt brød og sitron.

TIPS: Har du ikke ramsløk, kan du lage majonesen med gressløk.