NO_200609_kunst_dugetkin_full.jpg
© bo-bedre.no

Tips til kunst i boligen

Et stort maleri krever rom og luft rundt seg. Har du ikke veggen som skal til, er det bedre å satse på et mindre maleri.

Ramme eller ikke? Det er ofte en smakssak. Trenden i dag er ofte å ikke bruke ramme, men en riktig valgt ramme kan være med å fremheve motivet og tidsepoken. En gammel ornamentert ramme kan også bli en spennende kontrast mot et mer moderne motiv.

Naivistisk eller abstrakt? Det er selvsagt en smakssak. Et modernistisk bildevalg kan imidlertid bli en fin kontrast mot mer klassiske møbler, og vice versa.

Små bilder kan lett forsvinne hvis de får for mye luft rundt seg. For å unngå dette kan man henge flere små bilder sammen slik at de danner et nytt større bilde.

Ønsker du å overraske, kan det også være en idé å plassere kunst på steder i boligen der gjestene ikke forventer å finne kunst. F.eks. over toalettet …

Du kan godt blande ulike kunstverk som maleri, foto og trykk … så lenge du gjør det med god smak og finesse.

Dårlig råd, men god fantasi? Et kunstverk kan du også lage selv. Et fotografi forstørret opp på lerret, er en idé, en annen er å få dine egne dåpssko lakkert i gull og rammet inn.