Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Storbyguide: Bergen

I vestlandshovedstaden får du både et nostalgisk innblikk i «gamle› Norge, og et supermoderne hipsterdesignmiljø.

Med designbrillene på har vi - sammen med de lokalkjente - plukket ut de beste hotellene, de kuleste spisestedene og den hotteste shoppingen, for at du skal bli inspirert neste gang du stikker på tur til favorittstorbyen din. Denne gangen har vi vært i Bergen.

Her kan du lese våre designguider fra Helsinki, Göteborg, Stockholm, Berlin, Milano, Ibiza, Istanbul, København, Oslo, Stavanger og Øst-London.

Grand Terminus er en institusjon, der originalt 1928-interiør fremdeles kan nytes.

Her bor du:

Scandic Ørnen er byens nyeste, og har innredet med innslag av fine designmøbler. Konferansehotellet er for stort til at det blir personlig, og dessverre ble vi veldig skuffet over servicen. Grand Terminus er en klassiker, og åpnet som et av byens mest fornemme hotell i 1928. Noe av interiøret er fredet og i stor grad bevart, noe som gir det et historisk, sjarmerende preg. Clarion Collection Havnekontoret ligger fint til på Bryggen. Interiøret er noe overdådig, men er su- pert om du er ute etter «glam». Radisson Blu Royal Hotel ligger vis-à-vis Havnekontoret, og er et hyggelig, mer avslappet alternativ.

Med en blanding av gamle bord og flunkende nye Wrong for Hay-stoler, er innredningen hos Marg & Bein avslappet og «nedpå», noe som passer både menyen og servicen perfekt.

Her spiser du:

Lysverket, med stjernekokk Christopher Haatuft i spissen, serverer en ny gourmetmeny hver dag, basert på tilgjengelige råvarer. Den er enkel og ærlig, akkurat som interiøret. Marg & Bein har bare rukket å bli noen få uker, men både innredning og meny tegner til å bli sanselig og fin.

Interiøret på Lysverket er enkelt, nesten undermøblert, men oser av kvalitet og gjestfrihet – akkurat som både servicen og maten. Vi gikk for sjuretteren, og nøt hver minste lille munnfull (håp på sjokoladedessert med havsalt, bare minnet gir oss vann i munnen!).
Colonialen har tre ulike konsepter i sentrum: Restauranten i Kong Oscars gate, bistroen på Litteraturhuset og delien i Strandgaten. Gjennomførte interiører og menyer, alle tre steder. Kitchen & Table er New York-baserte Marcus Samuelssons måte å innføre litt av NYC i Skandinavia – og Bergen – på. Det funker! Kaffemisjonen er bevis på at hipsterkaffen ikke bare holder stand i Oslo. Her kan de sakene sine, og det i hyggelige omgivelser! Bien Bar opptar lokalene til Bien Apotek fra 1939. Innredningen er fremdeles den originale fra funkistiden, med ditto stemning.

Colonialen restaurant (til venstre) og bistroen på Litteraturhuset (til høyre) er lekre på hvert sitt vis: Litt mer forfinet hos førstnevnte, rustikt hos sistnevnte. Først lunsj, så middag? Ja, takk! Her shopper du:
Lot 333 ligger omtrent vis-à-vis Kaffemisjonen og vegg-i-vegg med hipsterfrisøren Dada. Kule klær selges av kule folk i kule lokaler –bra «scandi cool».
Peppers nylig åpnende tredjefilial i Strandgaten innbyr til shopping i luftige lokaler, med akkurat passe dose «fabrikk» over seg.
Kamelone byr på både design og tilbehør i et koselig lite lokale ved Litteraturhuset. Om du vil ha med «souvenir» fra bybesøket, finner du den her!
Norden og verden byr på både bergensk og utenlandsk design. Ta bybanen, så er du der kjapt.
Røst på Bryggen har masse fine interiørartikler, med utpreget Skandinavisk preg.

Lot 33 (til venstre) og Peppers tredje butikk i Bergen (til høyre) er naturlige mål for den klesinteresserte bergensturist.

Per Olav Sølvbergs innsidetips:

Den bergensbaserte stylisten Per Olav Sølvberg (følg ham på Insta! @perolavsolvberg) deler sine favorittsteder i hjembyen.

1. Du kan ikke gå glipp av Kode Kunstmuseene i Bergen, eller Galleriet for samtidskunst, 3,14. 2. Hos Second love i Østre Skostredet finner du vintage-småting så vel som klær. 3. Kjøp samtidsblader og bøker på museumsbutikken INK i Bergen Kunsthall. 4. Drikk kaffe og kjøp møbler hos den lille bydelskafeen Nobel Bopel. 5. Smakverket, som ligger i den ene enden av Kode, eies og drives av de samme folkene om har Marg & Bein Fint sted for lunsj!

Per Olav Sølvberg er en bergensbasert interiørstylist med en inspirerende instagramkonto, og deler av sine heteste bergenstips, som Second Love (til høyre).

Håndplukket til deg