Storbyguide: Bergen
I vestlandshovedstaden får du både et nostalgisk innblikk i «gamle› Norge, og et supermoderne hipsterdesignmiljø.
Tekst — interactive
Med designbrillene på har vi - sammen med de lokalkjente - plukket ut de beste hotellene, de kuleste spisestedene og den hotteste shoppingen, for at du skal bli inspirert neste gang du stikker på tur til favorittstorbyen din. Denne gangen har vi vært i Bergen.
Her kan du lese våre designguider fra Helsinki, Göteborg, Stockholm, Berlin, Milano, Ibiza, Istanbul, København, Oslo, Stavanger og Øst-London.
Grand Terminus er en institusjon, der originalt 1928-interiør fremdeles kan nytes.
Her bor du:
Scandic Ørnen er byens nyeste, og har innredet med innslag av fine designmøbler. Konferansehotellet er for stort til at det blir personlig, og dessverre ble vi veldig skuffet over servicen.
Grand Terminus er en klassiker, og åpnet som et av byens mest fornemme hotell i 1928. Noe av interiøret er fredet og i stor grad bevart, noe som gir det et historisk, sjarmerende preg.
Clarion Collection Havnekontoret ligger fint til på Bryggen. Interiøret er noe overdådig, men er su- pert om du er ute etter «glam».
Radisson Blu Royal Hotel ligger vis-à-vis Havnekontoret, og er et hyggelig, mer avslappet alternativ.
Med en blanding av gamle bord og flunkende nye Wrong for Hay-stoler, er innredningen hos Marg & Bein avslappet og «nedpå», noe som passer både menyen og servicen perfekt.
Her spiser du:
Lysverket, med stjernekokk Christopher Haatuft i spissen, serverer en ny gourmetmeny hver dag, basert på tilgjengelige råvarer. Den er enkel og ærlig, akkurat som interiøret.
Marg & Bein har bare rukket å bli noen få uker, men både innredning og meny tegner til å bli sanselig og fin.
Interiøret på Lysverket er enkelt, nesten undermøblert, men oser av kvalitet og gjestfrihet – akkurat som både servicen og maten. Vi gikk for sjuretteren, og nøt hver minste lille munnfull (håp på sjokoladedessert med havsalt, bare minnet gir oss vann i munnen!).
Colonialen har tre ulike konsepter i sentrum: Restauranten i Kong Oscars gate, bistroen på Litteraturhuset og delien i Strandgaten. Gjennomførte interiører og menyer, alle tre steder.
Kitchen & Table er New York-baserte Marcus Samuelssons måte å innføre litt av NYC i Skandinavia – og Bergen – på. Det funker!
Kaffemisjonen er bevis på at hipsterkaffen ikke bare holder stand i Oslo. Her kan de sakene sine, og det i hyggelige omgivelser!
Bien Bar opptar lokalene til Bien Apotek fra 1939. Innredningen er fremdeles den originale fra funkistiden, med ditto stemning.