Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Byens kunstnere åpner dørene under Oslo Open

Den 17. og 18. april kan du besøke Oslos kunstnere på deres arbeidsplass.

© Oslo Open - Kunstner Andreas Öhman med publikum i sitt atelier på Kunstnernes Hus under Oslo Open 2016.

Oslo Open sin hovedaktivitet er å arrangere åpne atelier i april hvert år, hvor profesjonelle billedkunstnere og kunsthåndverkere med atelier i Oslo kommune åpner sine dører for publikum.

I år byr dette på åpenbare utfordringer, men organisasjonen har tenkt nytt og vil i stedet invitere publikum til digitale besøk i atelierene.

Med seg har Oslo Open et knippe av såkalte stuntreportere som skal fasilitere de personlige og uformelle møtene mellom kunstner og publikum. Reporterne består av kunst- og motehistoriker og journalist Ragnhild Brochmann, kunstformidler Marie Saxeide fra kunstplattformen Atelier, samt Marianne Hurum og Marthe Elise Stramrud som begge er kunstnere.

© Oslo Open - Kunstner Kristine Dragland med publikum i sitt atelier på Økern under Oslo Open 2017.

Sendingen strømmes direkte hver halvtime på Oslo Opens Instagram-kanal, og publikum vil dermed få mulighet til å engasjere seg på direkten.

Utover atelier-besøk skal vinneren av Oslo Opens Hederspris annonseres, og det er premiere på serien “Atelierbesøk med Oslo Open” som er en rekke kunstnerportretter i videoformat som skal sendes ukentlig.

Se arrangementets program her, og avlegg din lokale favorittkunstner et virtuelt besøk denne helgen.

Håndplukket til deg