Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Sukkerglaserte wienerbrødsnegler med kardemommefyll

Smørsjokk i form av en hjemmelagd wienerbrøddeig med kardemommefyll. Wienerbrød tar tid, men når du spiser de små underverkene, føles det verdt hvert minutt.

© Tia Borgsmidt

12 stk.

Dette trenger du

Kardemommefyll

Husk at alle ingrediensene til deigen må være kalde.

  • 2 ts kardemommefrø
  • 200 g smør
  • 100 g sukker
  • 2 ts kanel

Wienerbrøddeig

  • 2 ½ dl kaldt vann
  • 50 g gjær
  • 1 egg
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • ½ ss kardemommefrø
  • Ca. 500 g hvetemel + litt mel til kjevling
  • 400 g kaldt smør

Sukkerglasering

  • ½ dl vann
  • ½ dl sukker
  • Perlesukker til pynt

Slik gjør du

Fyll

  1. Støt kardemommefrøene i en morter.
  2. Rør smør og sukker sammen med kardemomme og kanel.
  3. Sett fyllet kaldt.

Deig

  1. Sørg for at alle ingrediensene er kjøleskapskalde.
  2. Ha vannet i en bolle og løs opp gjær. Tilsett egg, sukker, salt og kardemomme. Elt hvetemel inn i væsken, litt om gangen, til deigen er glatt og smidig.
  3. Kjevle deigen ut til et kvadrat på ca. 1 cm tykkelse – 40 x 40 cm.
  4. Skjær smøret i skiver og fordel det på midten av deigen. Bank det litt ned i deigen, fold deretter hver side inn over midten.
  5. Kjevle deigen ut igjen, slik at du får et avlangt stykke på ca. 50 x 25 cm. Fold sidene inn over midten, slik at du sitter igjen med et stykke som er en tredel. Legg deigen kaldt i 30 minutter.
  6. Gjenta prosessen – kjevle deigen ut til ca. 50 x 25 cm. Fold, sidene over midten. Legg deigen kaldt i 30 minutter.
  7. Gjenta prosessen enda en gang og la deigen hvile i ytterligere 30 minutter.
  8. Kjevle deigen til en stor firkant, og smør fyllet på. Rull deigen sammen. Skjær rullen i skiver på 2–3 cm tykkelse, og fordel sneglene på en bakeplate med skjøten ned. Trykk midten utover med to fingre. Legg et kjøkkenhåndkle over sneglene, og sett dem til heving i ca. 1 time.
  9. Bak wienerbrødene i forvarmet ovn på 180° varmluft til de er gylne, ca. 15 minutter.
  10. Gjør klar sukkerglaseringen mens du venter.

Sukkerglasering

  1. Ha vann og sukker i en kjele, og la det koke til sukkeret er oppløst.
  2. Pensle sneglene med sukkerlaken, og dryss over perlesukker.

Håndplukket til deg