© Tia Borgsmidt

Sukkerglaserte wienerbrødsnegler med kardemommefyll

Smørsjokk i form av en hjemmelagd wienerbrøddeig med kardemommefyll. Wienerbrød tar tid, men når du spiser de små underverkene, føles det verdt hvert minutt.

12 stk.

Dette trenger du

Kardemommefyll

Husk at alle ingrediensene til deigen må være kalde.

  • 2 ts kardemommefrø
  • 200 g smør
  • 100 g sukker
  • 2 ts kanel

Wienerbrøddeig

  • 2 ½ dl kaldt vann
  • 50 g gjær
  • 1 egg
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • ½ ss kardemommefrø
  • Ca. 500 g hvetemel + litt mel til kjevling
  • 400 g kaldt smør

Sukkerglasering

  • ½ dl vann
  • ½ dl sukker
  • Perlesukker til pynt

Slik gjør du

Fyll

  1. Støt kardemommefrøene i en morter.
  2. Rør smør og sukker sammen med kardemomme og kanel.
  3. Sett fyllet kaldt.

Deig

  1. Sørg for at alle ingrediensene er kjøleskapskalde.
  2. Ha vannet i en bolle og løs opp gjær. Tilsett egg, sukker, salt og kardemomme. Elt hvetemel inn i væsken, litt om gangen, til deigen er glatt og smidig.
  3. Kjevle deigen ut til et kvadrat på ca. 1 cm tykkelse – 40 x 40 cm.
  4. Skjær smøret i skiver og fordel det på midten av deigen. Bank det litt ned i deigen, fold deretter hver side inn over midten.
  5. Kjevle deigen ut igjen, slik at du får et avlangt stykke på ca. 50 x 25 cm. Fold sidene inn over midten, slik at du sitter igjen med et stykke som er en tredel. Legg deigen kaldt i 30 minutter.
  6. Gjenta prosessen – kjevle deigen ut til ca. 50 x 25 cm. Fold, sidene over midten. Legg deigen kaldt i 30 minutter.
  7. Gjenta prosessen enda en gang og la deigen hvile i ytterligere 30 minutter.
  8. Kjevle deigen til en stor firkant, og smør fyllet på. Rull deigen sammen. Skjær rullen i skiver på 2–3 cm tykkelse, og fordel sneglene på en bakeplate med skjøten ned. Trykk midten utover med to fingre. Legg et kjøkkenhåndkle over sneglene, og sett dem til heving i ca. 1 time.
  9. Bak wienerbrødene i forvarmet ovn på 180° varmluft til de er gylne, ca. 15 minutter.
  10. Gjør klar sukkerglaseringen mens du venter.

Sukkerglasering

  1. Ha vann og sukker i en kjele, og la det koke til sukkeret er oppløst.
  2. Pensle sneglene med sukkerlaken, og dryss over perlesukker.