Naturlig jul

Det er ikke en eneste nisse å spore hjemme i det enkle og nedtonede julehjemmet til Lone og familien. Se bildene fra huset her.

© Tia Borgsmidt

Hjemme hos arkitekt Lone Backs holder julepynten naturens egen fargeskala. Lone liker den helt enkle julepynten, og synes juletreet er vakrest når det ikke er dekket av en hel masse fargerik pynt. Det skal være stort og fint, og det skal pyntes sparsomt. - Bare det beste treet er godt nok, og vi må ha juletre enten vi holder oss hjemme i julen eller drar bort. Vi feller alltid juletreet selv, det er blitt en hyggelig tradisjon som vi gjør i begynnelsen av desember, sier Lone.

Lone og Niels er også glad i å innrede med ting de har kjøpt på reiser rundt i verden eller ting som har en spesiell historie, det gir personlighet til hjemmet.

  • En av mine yndlingsting er for eksempel gevirlysestaken som er svigerfars egen design. Det blir ikke jul før den kommer på bordet!

Se flere bilder fra huset på de neste sidene!

Monokromt på kjøkkenet
© Tia Borgsmidt

Kjøkkenet er holdt monokromt. Da familien flyttet inn la de svart linoleumsgulv fra Forbo og fornyet med en svart benkeplate fra HTH.

Naturen er representert på kjøkkenet også, med saltkar, pepperkvern og morter i tre.

Naturlig pynt og stearinlys
© Tia Borgsmidt

Arkitekt Lone Backs vil helst pynte til jul på naturens egne premisser, og inspirasjonen henter hun gjerne fra hagen utenfor. Adventskransen hennes er for eksempel et enkelt sølvfat pyntet med kongler, sølvkuler og kubbelys.

Spisebordet er pyntet med masse levende lys. Med vegg til vegg-teppe
får rommet dessuten en dempet og lun stemning. Y-stolene er designet av Hans J. Wegner for Carl Hansen.

Opp med bena!
© Tia Borgsmidt

Stuen ligger i andre etasje og får derfor godt med dagslys inn gjennom takvinduene. Sofaen er fra Bolia og puffene er kjøpt på reise til Tunisia. Fine når man vil legge beina høyt!

Svigerfar har designet gevirlysestaken, som er en av Lones favoritting.

Julepyntet gevir
© Tia Borgsmidt

En vakker juledekorasjon trenger ikke være vanskelig å få til. Hent inn kvister og greiner, og heng på litt enkel julepynt. Den hvite keramikkpynten er fra danske Stilleben. Geviret henger alltid fremme, men har i anledning julen blitt ikledd en rød filtnese og noe julepynt.

Pen palett på soverommet
© Tia Borgsmidt

Med gjennomgangstoner i grått og hvitt får du enkelt en rolig stemning på soverommet.

Sort-hvitt på badet
© Tia Borgsmidt

Badet er enkelt utformet med hvit innredning og svart benkeplate. Små krukker i siv og bast myker opp. En samling stjerner, klippet ut i skinn, er festet til en lenke og hengt opp på badet.