Huset i julegaten

1. søndag i advent står alle husene i gaten ferdig pyntet til jul. Bli med inn i ett av dem!

Blomstrende julehus
© Torben Petersen

Julehuset i Hallinsgate i København er ett av 40 hus som står pyntet til jul 1. søndag i advent. En julepyntet hage gir stemning ut mot til gaten, og inne sørger spirende hyasinter for julestemningen. Bli med inn i varmen og se!

Velkommen inn til julen
© Torben Petersen

Hallinsgade er en del av de såkalte ”kartoffelrekkene på Østerbro”,
som består av 11 gater med små historiske hus som ble bygget på
1870-tallet. Røde tulipaner i potter og trekasser ved inngangsdøren spirer frem fra snøen og hilser julen velkommen allerede før dørstokken. Bli med inn og se det flotte julehjemmet!

Snøkrystaller i vinduet
© Torben Petersen

Snøkrystaller av papir er plassert mellom de doble vinduene og sørger for hvit jul - og umiddelbar julestemning for gjester som kommer på førjulsbesøk.

Julepyntet 1. desember
© Torben Petersen

Første søndag i advent inviterer familien mellom 100 og 150 mennesker til å komme og lage julepynt sammen med dem. Alle tar med saks og papir, og så får de servert lapskaus. Når alle har gått hjem, er huset ferdig pyntet til jul.

Redesignet oppbevaring
© Torben Petersen

Med enkle grep som duftende løkvekster, misteltein og fyr på peisen, er julestemningn skapt. En smal gammel reol fra et apotek er malt grå og har fått glasshyller for å kunne romme servise. Montana-reolen til venstre er gamle brukte reoler som er nymalt og snudd 90 grader, slik at de loddrette feltene fremstår mer tilfeldig.

Form og farge
© Torben Petersen

Stoler i forskjellige former og farger er satt sammen rundt langbordet: Stålstoler fra franske Tolixsom paret selv har malt grå og sydd skinnseter til, og hvite og svarte Arne Jacobsen-stoler. Det brune
filtteppet fra ROOM er spesiallaget til det smale bordet.

Kontraster
© Torben Petersen

Det antikke langbordet har fått en maskulin touch med tre svarte designlamper fra On The Spot, hvor glødetråden fra en klar
pære lyser gjennom munnblåste glass og skaper en hyggelig stemning.

Jul i lesestuen
© Torben Petersen

Stuen i andre etasje har beholdt sin opprinnelige størrelse og brukes av familien til å fordype seg i gode bøker. Den knallgrønne stolen Ray Lounge Chair i ull av Jacob Wagner er fra Hay, og den grå sofaen er fra IKEA og dekorert med puter i myk filt fra May. Bordene heter Nyre og er fra Zoo Design. Det langhårede teppet ble kjøpt på bryllupsreisen i Beirut. I taket henger datterens julestjerne, og maleriet er av Hans Mejer Petersen.

Smakfull julepynt
© Torben Petersen

I hele desember er det store trefatet fylt med nøtter. Fatet kommer fra Sør-Afrika og er skåret ut av ett trestykke. Det var en gave fra gode venner.

Julestjerner i epletreet
© Torben Petersen

Det gamle epletreet i hagen er pyntet med store stjerner i farget metallpapir. Lysgirlanderen kommer fra huseierens barndomshjem - faren hans var nemlig elektriker, og girlanderen ble brukt som utsmykning i barndomsbyen.