© UND

Her er julens aller første nyheter

Vi tjuvstarter julen med de aller første nyhetene!

Julen begynner tidligere og tidligere

... og varer helt til påske. Her på redaksjonen gleder vi oss til jul, og vi er i full gang med å forberede oss. Vi har allerede mottatt julens aller første nyheter, som vi nå kan dele med dere.

Hadeland Glassverk

Som Norges eldste håndverksbedrift trekker Hadeland Glassverk på lang erfaring innenfor glassproduksjon og design. Blant nyhetene fra Hadeland Glassverk finner fine juletrær i serien GRAN i de nye fargene lys og mørk kakao, hvor effektene og fargene i glasset skaper vakre lysspill som gir assosiasjoner til de dype norske skoger. I tillegg utvides julekulene med vakre små julekuler i serien Grønnklang og Rødklang som kan pynte på både bord og juletre.

Nyhetene kommer i løpet av oktober/november.

UND

© UND
© UND
© UND
© UND

Det bergenske designmerket UND lanserer en rekke nyheter denne julen, og her vil du finne en god blanding av moderne, tradisjonell og kulturinspirert julepynt som garantert lokker frem julestemningen i hjemmet.

Den største nyheten for Jul 2022 er juleproduktene i serien “Wool - A love story”, som består av blant annet juletretepper, julestrømper og sjarmerende figurer. Produktene er håndlagde i Nepal og kan finnes frem år etter år.

Flere av UND sine produktserier er også utvidet, og blant årets nyheter finner vi nye julekuler og glassfigurer, samt julestjerner i jute.

Broste Copenhagen

Broste Copenhagen Julenyheder 2022
© Broste Copenhagen
Broste Copenhagen Julesok 2022
© Broste Copenhagen

Broste Copenhagen har i år laget en helt ny julekolleksjon. Kolleksjonen deres består av ornamenter som alle er produsert i oppsirkulert bomull, håndlaget av nepalesiske kvinner i Himalaya som en del av et sosialt initiativ. Juleornamentene er skulpturert direkte i hånden, bestående av oppsirkulert avfall fra bomullsindustrien, og er dessuten malt for hånd.

Blant nyhetene finner vi den fine mistelteinen i pumpkin orange, Karla Christmas Stocking og Sphere kulene.

Rosendahl

Rosendahl Karen Blixen jul 2022
© Rosendahl

De nye Karen Blixen-juleornamentene fra Rosendahl er designet av Ole Kortzau. I år feirer Kortzau sitt 15-årsjubileum som selveste "fader jul" av dansk design, hvor den poetiske fortellingen og gleden ved julen har vært en stor inspirasjonskilde til den egendesignede og vakre julepynten.

Blant nyhetene finner vi den hjerteformede Karen Blixen-vinduspynten i både forgylt sølv og gull, i tillegg til seks ulike motiver til å henge opp.

Ferm Living

Ferm Living Xmas Amanda Paper Stars
© Ferm Living
Ferm Living Xmas Julekalender Christmas Countdown
© Ferm Living

Blant Ferm Living sine julenyheter kan vi finne en utvidelse av kolleksjonen fra samarbeidet med den danske arkitekten og kunstneren Amanda Betz, nemlig de flotte Amanda Paper Stars. De elegante og yndige papirstjernene er håndlaget av FSC-sertifisert papir, og har en glatt og matt overflate. Julepynten kommer dessuten i en liten eske som du enkelt kan legge sammen når julen pakkes ned.

Den flotte julekalenderen deres består av 100% GOTS-sertifiserte bomullsposer, som alle er hengt opp i skinnsnorer på en FSCTM-sertifisert stang av bøk.

Kähler

Kähler Christmas tales
© Kähler
Kähler Hammershøi Jul Julekugle 2022
© Kähler
Kähler Hammershøi Jul Julekrus 2022
© Kähler

Kähler lanserte i fjor juleserien Christmas Tales, som er laget av keramikk-designeren Thora Finnsdottir. I år utvider de kolleksjonen med en adventsstake og en lysestake.

Det populære juleservise Hammershøi Christmas utvider også kolleksjonen sin i år. Her er det imidlertid fast tradisjon at serviset designer og utgir en ny kopp og julekule hvert eneste år, og de som samler på merket får dermed enda et tilskudd i familien, dekorert med akvarell av Rikke Jacobsen.

Kay Bojesen

Kay Bojesen Juleophæng Julepar
© Kay Bojesen

Kay Bojesen lanserer den klassiske julenissen som eget pynt til juletreet i år. Julenissen er selvfølgelig like fin som alltid, med nissemor godt plantet ved sin side.

Kay Bojesens nissefar og nissemor er laget av malt FSC®-sertifisert bøk, og selges naturlig nok i par.

Holmegaard

Holmegaard Jette Frölich Juleflaske 2022
© Holmegaard
Holmegaard Jette Frölich fyrfadsstage 2022
© Holmegaard
Holmegaard jette Frölich Julekugle 2022
© Holmegaard

Holmegaards designer Jette Frölich har, i tradisjonen tro, hyllet de koselige, nordiske juletradisjonene i Holmegaards julekolleksjon. Glasserien med de hyggelige tegningene passer helt utmerket når du dekker på til julebordet, og i serien vil du i tillegg finne deres årlige julekule, som vil lanseres i en splitter ny versjon hvert eneste år. Helt perfekt til samleren!