Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Gullbelagte honninghjerter

De beste honninghjertene er saftige med en søt honningsmak og et hint av krydder.

© Tia Borgsmidt

Ca 20 stk.

Honninghjertene krever litt planlegging, for deigen må lages god tid i forveien for at den skal få tid til å trekke smak. Blir honninghjertene oppbevart i et fuktig kjøkkenhåndkle et par dager etter at de er bakt, blir de ekstra gode og myke, og smaken er verdt å vente på.

Dette trenger du

Honningdeig

Honningdeigen lages ca. 1 måned før du skal bake

  • 250 g honning
  • 250 g hvetemel

Honninghjerter

  • 1 porsjon honningdeig
  • 1 eggeplomme
  • 1 ts hjortetakksalt (hornsalt)
  • 1 ts pottaske (kjøpes på
  • apoteket)
  • 2 ss kaldt vann
  • 2 ts kanel
  • 1 ts ingefær
  • 1 ts nellik
  • 1 ts allehånde

Sjokolade og gulldekor

  • 150 g mørk sjokolade
  • Gullpynt

Slik gjør du

Honningdeig

  1. Varm honningen på svak varme til den smelter.
  2. Ha hvetemel i en bolle, og elt alt sammen med honningen til du får en jevn deig. Ha deigen i en beholder med lokk, og la den stå kaldt en måneds tid.

Honninghjerter

  1. Ta deigen ut av kjøleskapet, og riv den på den grove siden av et rivjern.
  2. Ha eggeplommen i en bolle, og rør inn hjortetakksalt. Rør pottaske i litt kaldt vann, og bland det sammen med eggeplommen, krydder og honningdeigen. Elt deigen godt sammen i en eltemaskin eller for hånd. Det krever litt muskler. Tilsett eventuelt litt kaldt vann for å gjøre deigen lettere å jobbe med.
  3. Dryss et ca. 0,5 cm tykt lag mel på bordet, og kjevle ut deigen. Stikk ut hjerter og fordel dem på stekeplater med bakepapir. Bak hjertene ved 175° i ca. 10 minutter. Du kan merke om de er ferdige ved å trykke lett på dem. Hvis det ikke blir avtrykk, betyr det at de er ferdige.
  4. Avkjøl hjertene på en rist. Pakk de avkjølte hjertene i et fuktig kjøkkenhåndkle, og legg dem i en beholder med lokk. Oppbevar kakene kaldt i 2–3 dager, slik at de blir myke.

Pynt

  1. Ta honninghjertene ut av kjøleskapet, og la dem få romtemperatur.
  2. Smelt sjokoladen i en bolle over vannbad. Dekorer hjertene og pynt dem med gull.

Håndplukket til deg