Fire vakre julebord

Det finnes mange måter å pynte julebordet på. Her er våre flotte forslag!

Vinterhvitt
© Pernille Kaalund

Imiter vinteren og velg hvitt dekketøy til bordet. Små hvite stjerner, som disse fra House Doctor, og tente hvite lys er enkel, men effektfull bordpynt. Serviset er fra H. Skjalm P.

Den fineste pynten plukker du oftest selv! Ta på deg vinterstøvlene og ta deg en tur ut på jakt etter bordpynt som mose, kongler, greiner, steiner og kvister. Gode materialer som lin og tre støtter opp om stilen.

Med en fargepalett som stort sett går i hvitt og naturtoner, kan det være fint å friske opp med noen innslag av grønt. I denne borddekorasjonen har vi brukt mose, kongler, grønne blader og vakre juleroser. Prøv det du også, da vel!

Stilig i svart
© Pernille Kaalund

Bruk det du har, og dekk på med ulike glass, fat og bestikk. Legg en liten gave på tallerkenen til hver gjest, kanskje en liten juletrepynt som de kan ta med seg hjem etterpå?

Trollhasselen har et passe kult og rufsete uttrykk. Utnytt det! Pynt greinene med julepynt og la hasselen stå i en vase ved enden av bordet.

Det er fullt mulig å erstatte den tradisjonelle blomsteroppsatsen midt på bordet med noe litt mer spennende. Lag en lysende by, for eksempel! Disse lysholderne utformet som småhus er rammet inn av et enkelt marmorfat.

Enkel eleganse
© Pernille Kaalund

I stedet for å henge julekulene på treet, kan de fungere som dekorativ pynt midt på bordet. Om du går for ulike størrelser i hvitt – og mange av dem – med noen få innslag av sølv, får du en dramatisk effekt til tross for fargeløsheten.

Fremfor blomsteroppsatser, prøv tilfeldig plasserte pottede trær – i miniutgaver. Sett dem i potteskjulere om du vil, men uttrykket blir enda råere, og vel så tøft, om de svarte plastpottene får stå rett på duken. Sammen med de hvite julekulene vil det oppleves som reneste vinterland!

Plasser store kritthvite kubbelys i ulike høyder tett innimellom alt det andre, så er stemningen komplett. Som en kontrast til det røffe naturuttrykket, er hvit damaskduk og Royal Copenhagens Mega Mussel malt i svart perfekt tilbehør.

Deilig dramatisk
© Pernille Kaalund

Våg deg ut i mørket, og dekk julebordet med svarte
kopper og tallerkener. Her har vi brukt Royal Copenhagens Riflet-servise i svart. Og i glassene heller du selvsagt en burgunder! Mot det lyse trebordet ligger dekkebrikker i skinn, dusrosa linservietter, store pyntekongler og kvister med røde bær.

Du har kanskje ikke tenkt på at det finnes massevis av bordpynt i grønnsaksdisken? Men det gjør det! Prøv deg frem med artisjokker, fennikler, eller rødkål, som vi har brukt her.

Tenk nytt rundt hvordan du utformer bordkortene. Her har vi laget en enkel, grafisk variant i svart-hvitt på et mørkelilla kålblad. Det lilla velurbåndet sørger for en passe dose glamour.