Få stilen: Slik skaper du et elegant julebord

Julen nærmer seg, og det er tid for å finne frem de hyggelige tradisjonene. Vi viser hvordan du kan dekke et elegant julebord med klassiske gjenstander og farger som skaper den helt rette julestemningen.

Når julen står for døren, er det tid for å samles med familie og venner – og hvorfor ikke gjøre det rundt et vakkert dekket bord? Vi har samlet de viktigste tipsene for å dekke et elegant julebord som både er en fryd for øyet og som kan danne en hyggelig ramme rundt julens sammenkomster.

Dekk bordet med tradisjon

Et vakkert dekket bord er alfa og omega når stemningen skal settes for et middagsselskap. Ved juletider er det helt spesielle gjenstander – og ikke minst farger – som er gode å tenke inn i borddekkingen. Start med å velge en base. Skal bordet dekkes med eller uten duk? Med en duk skaper du et helhetlig uttrykk, spesielt hvis du velger en duk i en beroligende farge.

Georg Jensen Damask har nettopp lansert den ikoniske juleduken som er vevd av 100 prosent egyptisk bomull i en dyp, grønn farge kalt København. Fargen er inspirert av de historiske portene og benkene vi kjenner fra hovedstaden. En beroligende farge som denne kan brukes sammen med andre klassiske julefarger, men den gir samtidig mulighet til å leke med andre farger som en dempet bakgrunnsfarge.

Bruk tøyservietter i samme farge eller nyanse som duken for å skape et rolig og elegant utseende. Bilde: Georg Jensen Damask

Juleduken fra Georg Jensen er nå tilgjengelig med tøyservietter i den nye fargen 'København'. Bilde: Georg Jensen Damask