Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Få stilen: Slik skaper du et elegant julebord

Annonsørinnhold Julen nærmer seg, og det er tid for å finne frem de hyggelige tradisjonene. Vi viser hvordan du kan dekke et elegant julebord med klassiske gjenstander og farger som skaper den helt rette julestemningen.

Gå for tradisjonelle julefarger til julebordet ditt. Bilde: Georg Jensen Damask

Når julen står for døren, er det tid for å samles med familie og venner – og hvorfor ikke gjøre det rundt et vakkert dekket bord? Vi har samlet de viktigste tipsene for å dekke et elegant julebord som både er en fryd for øyet og som kan danne en hyggelig ramme rundt julens sammenkomster.

Dekk bordet med tradisjon

Et vakkert dekket bord er alfa og omega når stemningen skal settes for et middagsselskap. Ved juletider er det helt spesielle gjenstander – og ikke minst farger – som er gode å tenke inn i borddekkingen. Start med å velge en base. Skal bordet dekkes med eller uten duk? Med en duk skaper du et helhetlig uttrykk, spesielt hvis du velger en duk i en beroligende farge.

Georg Jensen Damask har nettopp lansert den ikoniske juleduken som er vevd av 100 prosent egyptisk bomull i en dyp, grønn farge kalt København. Fargen er inspirert av de historiske portene og benkene vi kjenner fra hovedstaden. En beroligende farge som denne kan brukes sammen med andre klassiske julefarger, men den gir samtidig mulighet til å leke med andre farger som en dempet bakgrunnsfarge.

Bruk tøyservietter i samme farge eller nyanse som duken for å skape et rolig og elegant utseende. Bilde: Georg Jensen Damask

Juleduken fra Georg Jensen er nå tilgjengelig med tøyservietter i den nye fargen 'København'. Bilde: Georg Jensen Damask

Tenk på detaljene

En effektiv måte å gi gjestene en luksuriøs opplevelse på ved middagsbordet er å bruke flotte tøyservietter. Velg farge og materiale på tøyserviettene slik at de matcher duken, serviset og resten av borddekkingen. Brett dem enkelt og på samme måte, slik at du skaper et avslappet uttrykk uten at det forstyrrer visuelt.

Hvis du vil være på den sikre siden, velger du en klassisk utgave som for eksempel tøyserviettene fra Georg Jensen Damask, som matcher den klassiske juleduken – de får du også i den elegante grønnfargen. På denne måten kan du skape en hyggelig juletradisjon og bruke de samme tøyserviettene og den samme juleduken hvert år.

Bruk naturen

Når duk, servietter og selvfølgelig servise er på plass, kan du vurdere hvilken dekorasjon som skal være på bordet. Ofte kan noe grønt sette prikken over i-en på et vakkert dekket bord. Bruk gjerne friske, avklipte grener fra naturen eller hagen for å skape en hyggelig stemning. Velg for eksempel silkefuru, som både er dekorativ og avgir en diskré duft av jul. Sett enkeltgrener i en vase, og pynt eventuelt med kongler for å skape en klassisk julestemning.

Håndplukket til deg