En forsmak på jul...

Georg Jensen Damask bød på flotte tekstiler, julestemning, og en smakebit av neste års vårnytt på sin pressevisning denne uken.

Geometrisk og godt
© Linn Carin Dirdal

På en kjølig oktoberonsdag fant representanter fra danske Georg Jensen Damask veien til Oslo for å vise frem sine siste tekstilnyheter.

Patches er en ny serie rustikke puter og pledd i 100% strikket ull fra New Zealand og Australia. Godt å ha når kulda setter inn...

Sesongspesial
© Linn Carin Dirdal

Det blir fort julestemning på kjøkkene med disse koppehåndklærne. Stripes og Becker kommer denne julen ut som limited edition, og blir å finne i butikk om cirka tre uker.

Klassisk jul
© Linn Carin Dirdal

Juleduken med det nostalgiske hjertemønsteret er designet av Bodil Bødker-Næss - et fint utgangspunkt for et klassisk dekket julebord.

Arne Jacobsen-nytt
© Linn Carin Dirdal

Arne Jacobsen-sengetøyet er en klassiker i Georg Jensen Damask kolleksjonen, og lanseres nå i den duse blåfargen "mineral blue".

Italiensk formspråk
© Linn Carin Dirdal

En av hovedattraksjonene denne høsten er damaskduken dekorert med den danske møbel- og smykkedesigneren Nanna Ditzel sitt Pisa-mønster. Mønsteret fra 1994 er inspirert av de geometriske søylekonstruksjonene foran domkirken i Siena, Italia, og duken er tilgjengelig i hvitt, grått, eller blått som her på bildet.

Klassisk valmue
© Linn Carin Dirdal

Valmue-duken i nydelige fargekombinasjoner, designet av Nina Ferlov.

Vårnytt
© Linn Carin Dirdal

Her er en forsmak på Georg Jensen Damask sine farger og mønstre for våren 2013, som blir å finne på duker og koppehåndklær.

Håndvevd og unikt
© Linn Carin Dirdal

George Jensen Damask har også inngått et samarbeid med et veveri i India, som lager disse koppehåndklærne. Hvert håndkle er vevd for hånd, og de ulike designene kommer i et begrenset opplag på 500. Prosjektet bunner ut i et ønske om å ta vare på gamle verdier og håndverkstradisjoner, og PR-ansvarlig for Georg Jensen Damask, Dorthe Thomsen, forklarer at de på sikt ønsker å knytte salget av koppehåndklærne opp mot et veldedig formål.

Snart jul...
© Linn Carin Dirdal

Juletre med julepynt var på plass i presserommet. Nå er det ikke lenge igjen...

... og synes du julen kommer for brått, geleider vi deg gjennom juleforberedelsene med vår store julespesial som er å finne i butikk 29. oktober.