Boligstylistens julehus

For BO BEDREs boligstylist begynner julen allerede i august. Bli meg hjem til en som ikke kan få nok av jul!

Julestue
© Kenneth Havgaard

Juletreet står i spisestuen, så familien på fire kan nyte det både fra stuen, kjøkkenet og spisebordet.
Det er pyntet med en god blanding av nytt, hjemmelaget og arvet etter mottoet: Alt er lov.

Antikk julestjerne
© Kenneth Havgaard

Over den hjemmebygde reolen i stuen henger en gammel "Barn Star". Den 100 år gamle stjernen stammer fra Pennsylvania, og er laget av et gammelt blikktak. Den ble tidligere brukt som symbol for hell og lykke, men fungerer også som et vakkert symbol på julen.

Juletablåer
© Kenneth Havgaard

I stuen er det jul i alle hjørner. En liten skinnfell danner en lun bunn for et lite juletablå av familieportretter, gevir og lys oppå kisten som for tiden fungerer som bord. I anledning julen har sofaen fra Ilva fått myke puter i mørk sjokoladebrun farge.

Originale dekorasjoner
© bo-bedre.no

En haug vintage baseball-, pétanque og cricketkuler er blitt en flott juledekorasjon, her samlet på et stort fat. Den gamle dreietaburetten er funnet på lauritz.com. Bokstavene J, U og L, supplerer bildeveggen i desember.

Alt er lov
© bo-bedre.no

Hvis du forventer å se stylistens stuer pyntet i bestemt stil og i en nøye utvalgt fargepalett,tar du feil. I dette hjemmet er det ingen regler eller temaer - julepyntingen skal ikke bli komplisert eller konseptuelt. Boligens mest "kitschy" innslag er den kunstige granranken pyntet med kulørte sommerfugler, som snor seg rundt gelenderet fra entreen opp til andre etasje.

Dekket julebord
© Kenneth Havgaard

Julebordet er dekket med en uhøytidelig blanding av det tradisjonelle musselmalte mønsteret fra Royal Copenhagen og asiatisk fajanse. Vinglassene skaper julestemning med bladsølv, som er påført med pensel og litt lim. Bordet er fylt med kongler og grønt fra skogen, og store flotte gevirer, som skaper dramatikk sammen med de små, kulørte lyktene.

Hjemmelaged adventsstake
© Kenneth Havgaard

Årets enkle adventsstake har boligstyliste laget av kraftig bark fra hagen med hvite lys og små furukvister som er festet med plastelina.