Maria Sand bolig
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

I dette hjemmet er julepynten inspirert av Londons storslåtte varehus

Marie Sand liker at julen er litt eventyrlig. Inspirasjonen henter hun fra barndomsminner og Londons fantastiske julepynt.

Mote og design inn med morsmelka

Som datter av Lene og Søren Sand, grunnleggerne av motemerket Sand, har Marie Sand fått design inn med morsmelken. Interessen for det visuelt vakre har også blitt hennes levebrød. I dag jobber hun sammen med faren, og de leverer totalløsninger innenfor bygging og renovering av boliger.

Marie Sand

Marie Sand på en sofa fra Minotti. Bak henger et speil fra Reflections Copenhagen.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Gasspeis

Mellom entreen og stuen er det en gasspeis, og foran den står innrammede bilder av Helmut Newton. Familien Sand var så heldig at de fikk samarbeide med den kjente fotografen året før han døde.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Dørkrans

Kransen på hoveddøren har Marie selv laget av tørkede hortensiaer på en bunn av grangrener og med svart silkesløyfe. Tanken bak det er at det som er nytt i løpet av sommeren gjerne kan være med på å avslutte året.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Jul i naturens farger

Hjemme hos Marie er fargene holdt i dempede toner, og det gjelder også i julen. Den feires i en klassisk villa innredet med kunst og design, og akkurat nå er den julepyntet i toner som harmonerer med husets fargepalett. Marie lager både dørkrans, adventskrans og blomsteroppsatser som blir plassert forskjellige steder i huset. I år har hun laget en stor burgunderfarget amaryllis som får lov til å stå midt på stuebordet, flankert av gull, sølv og litt glitter sammen med porselen, champagne- og krystallglass. I tillegg er bordet dekket med tørkede blomster, en Nagel lysestake og tilbehør funnet på Harrods, fra den gangen Marie bodde i London.

Marie Sand bolig

Den store lampen over bordet er Taraxacum av Achille Castiglioni fra Flos. Stolene i midnattsblå velur er fra Gubi. I bakgrunnen står det to Eames-stoler og ytterligere to lamper av Castiglioni. Krukken ved gasspeisen er fra Fjord Interior. Maleriet til venstre er av kunstner Tina Weaver. Det heter Work of Heart og var en dåpsgave til Maries sønn Hugo.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Julebord

Vakre glass og levende lys er nesten pynt nok i seg selv. Julekulene er fra Harrods i London. Kransen har sølvlys fra Blooming og er laget av venninnen Julie Wettergren. Nagel-lysestakene som står bak, har Marie funnet i antikvitetsbutikker, og sølvkannen er Henning Koppels ikoniske design for Georg Jensen

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Julebord

Champagnekjøleren fra Harrods er kjøpt i London. Champagneglassene er fra Rue Verte, mens vannglassene i er fra Nachtmann. Burgunderrøde amaryllis og hortensiaer troner midt på bordet og gir oppdekkingen høyde. De små skålene med gullkanter har Marie arvet

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Ingen nisser hos familien Sand

– Julen i London er storslått og eventyraktig, og samme hvor du går, ser du noe som fascinerer. De kan dette med å lyssette og gjøre det vakkert, og jeg forsøker å gjøre min jul slik også. Her hjemme er jul ofte ensbetydende med nisser, men de kommer ikke inn hos meg. Av og til føler jeg at jeg lurer barna ved ikke å ha noen nisser hjemme, men man finner dem jo overalt ellers i julen, sier Marie.

Marie Sand bolig

Vakre fargenyanser går igjen og er med på å skape en avdempet, men magisk stemning, akkurat slik Marie liker det.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Marie Sand bolig
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Julebord
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Minneverdige juletradisjoner

Hennes beste juleminne har imidlertid ingenting med pynt å gjøre. Det kommer fra barndommen og er en tradisjon hun hadde sammen med foreldrene. Etter at de hadde spist og gått rundt treet, pakket de seg inn i varme klær og dro til et sted Maries far hadde valgt på forhånd. Der hadde han satt ut lys, og det ble serverte barne- og voksenbobler som de hygget seg med under en midnattsblå julehimmel. Denne tradisjonen viderefører Marie i egen hage de gangene familien feirer jul hjemme

Julebord

En Royal Copenhagen-tallerken med gullkant har en linserviett knyttet rundt stilken til en eucalyptus. Den nederste tallerkenen med svart kan er fra italienske Fornasetti.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Julebord

En rund sølvkrans fra Julie Wettergren med fløyelsbånd. Marie har selv designet bordet med en bordplate i italiensk marmor.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad