8 tips til personlig innpakning

Når gavene er møysommelig pakket inn, med masser av personlighet og kreativitet, spiller det ingen rolle hva som er inni. Nesten...

Hvitt på hvitt
© Bjørn Johan Stenersen

Det finnes mange hvite nyanser, som med fordel kan blandes - som dette, for eksempel: Pakk en eske inn i hvitt papir. Strikk et belte av hvitt garn, og gjerne også noen sløyfer. Treknapper, hyssing og fine former i hvitt papir er prikken over i-en.

Knepp opp
© Bjørn Johan Stenersen

Finn frem en hvit eske. Kle esken med et hvitt magebelte av papir. Surr noen runder med tykk hyssing rundt esken. Træ på og fest noen treknapper med jevne mellomrom på en tråd. Avslutt med å binde tråden rundt esken.

Stjerneklart
© Bjørn Johan Stenersen

Legg et belte av linstoff rundt en hvitkledd pakke. Snurr en naturfarget skinnsnor og en ditto hyssing noen runder rundt pakken og avslutt med en sløyfe. Fest en papirstjerne eller annen papirklipp til som ekstra pynt.

Flere gaver
© Bjørn Johan Stenersen

Dersom du skal gi flere små gaver til samme person, kan det være morsomt å pakke dem i papir som går ton-i-ton. Velg ulike hvitfarger og ulike mønstre og strukturer, lek deg med detaljene og bind pakkene sammen til én stor. Lekkert og forseggjort, og vil garantert glede den som får gaven!

Et hakk opp med hyssing
© Bjørn Johan Stenersen

Hyssing og pene papirbånd er så mye finere enn "vanlige" gavebånd, det til tross for sine særdeles enkle uttrykk.

Surr hyssingen noen ganger rundt pakken, gjerne også rundt et magebelte, og knytt. Du trenger ikke sløyfe engang, fint blir det likevel!

Røde detaljer
© Bjørn Johan Stenersen

Vi kommer nesten ikke utenom rødfargen i julen, men sammen med hvitt føles den litt mindre traust og tradisjonell. Dekorer hvitt innpakningspapir med et rødt stempel, så blir det både fresht og personlig.

Lag en enkel rosett
© Bjørn Johan Stenersen

Pynt pakkene med "hjemmelagede" rosetter! Brett ark av kakepapir, og plasser en rosett med dobbeltsidig teip i midten. Voilà!

Tøff teip
© Bjørn Johan Stenersen

Fargerik og mønstret teip forsvinner ikke ut av "motebildet" med det første. Disse små bitene er morsomme måter å gi enkle pakker særpreg på, i tillegg til sin åpenbare praktiske funksjon, selvsagt.

Eksperimenter gjerne også med mønstermiks på gavene: Miks teip, bånd, magebelte og rosett med ulike mønstre - sørg bare for at fargene er de samme.

Få flere tips
© Bjørn Johan Stenersen

Alle innpakningstipsene, samt en rekke ideer til spiselige gaver, er hentet fra boken Julens skattkammer av Bo Bedres egen stylist Hege Barnholt. 349 kr, Cappelen Damm.