8 enkle ideer til advent

Kom i stemning til adventstiden med enkle grep og lekkert resultat.

Kongler i en kurv
© Christian Brun

En kurv eller bolle med kongler eller andre naturmaterialer er enkel og naturvennlig juledekor som kan vare til langt over jul.
Bambuskurven koster 389 kr hos Kvist.

Alternativ julekalender
© Christian Brun

Pakk 24 kalendergaver inn i hvitt papir, og heng dem opp med naturfarget hyssing i familiens jakttrofé. Mangler du gevir, har du kanskje en gren i hagen du kan bruke, eller en knaggrekke som kan ryddes for anledningen.

Stemningsfull lyslenke
© Christian Brun

Det finnes utallige varianter av lyslenker å få kjøpt nå. De er dekorative og skaper stemning i vintermørket! Samle lenken i en vakker glassbolle, heng den rundt vinduet, eller dander den rundt din største potteplante for en sydlandsk vri. God stemning er garantert.

Fotokalender
© Christian Brun

En alternativ julekalender lager du ved å samle 24 fine og personlige bilder fra året som gikk. Lim rødt papir med tall på bak på bildene, og heng dem med tallsiden frem. For hver dag snur dere ett nytt bilde, slik at fotografiet kommer til syne, og tallet snus inn mot veggen. Så er det bare å begynne å gjenoppleve minnene sammen. Bildene under er levert av Picturewall.no.

Julegaver på utstilling
© Christian Brun

Etter hvert som du får julegavene i hus, kan du pakke dem inn i fargerikt silkepapir og tilhørende bånd og merkelapper. Lag en liten gaveutstilling i hyllen din, og la pakkene bli en dekorativ utstilling selv før de er åpnet.

Enkel adventsstake
© Christian Brun

Det skal ikke mer til enn fire talglys og noen greiner med kongler på, så er adventsstaken så godt som ferdig.

Lyskalender
© Christian Brun

Sett 24 lys i enkle lysholdere, og tenn et for hver dag gjennom adventstiden. Lysholderne i jern er fra Verket Interiør og koster 98 kr per stykk.

Skog av amaryllis
© Christian Brun

Sett amaryllisløk i en glassform. Dekk dem til med grønn mose og kongler, slik at det likner en skogbunn. Husk å sette løkene tidsnok, slik at de får blomster til juledagene.

Flere juleideer i BO BEDRE
© bo-bedre.no

Få tips til hver dag i hele adventstiden - finn flere ideer i BO BEDRE, i salg til 28. november.