Ny stol ble ny stue

Da favorittlenestolen ble trukket om, måtte resten av stuen også oppgraderes. Her ser du før- og etterbildene!

 
Det hele begynte med en rød lenestol ...
© David Bering
  • Favorittmøbelet vårt var, og er, en stor og god lenestol. Problemet var bare at det røde trekket etterhvert var blitt både falmet og slitt, så vi bestemte oss for å trekke den om i mørkebrunt skinn, forteller familien. Da de hadde trukket om stolen, meldte plutselig behovet seg for andre endringer i rommet.
  • Når vi så oss rundt i rommet, følte vi overhodet ikke at vi var i mål med innredningen, og vi bestemte oss for å søke råd hos Bo Bedre, forteller de. Designer Birgit Tarp ble satt på saken, og kom straks opp med flere gode løsninger som kunne samle rommet og gjøre det mer helhetlig. Den grå veggen skaper nå en sammenheng og gir ro til rommet. Sammen med teppene og de mange fargene dannes et harmonisk hele, og effekten er også at man automatisk ser mer ut av vinduene enn før.
  • Jeg jobbet mye med stikkordene kunst og farger. Fargene er bevisst satt sammen i bred skala for å gjøre det enklere å integrere kunsten familien har på veggene. Samtidig illustrerer fargepaletten at så lenge grunntonene er avstemte og dempede, trenger ikke nødvendigvis resten av interiøret å være det, sier Birgit.

På de neste sidene kan du se før-bildet av stuen, og flere inspirasjonbilder og shoppingtips!

 
Før ...
© David Bering

... var stuen usammenhengende og hadde altfor mange elementer, så som den svarte tv-en på den hvite veggen, bildene og de mange små vinduene. Det var uro i rommet!

Dette ble endret:
• En hel vegg ble malt i dyp grått for å samle rommet. Gråtonene tas opp igjen i teppe, puter og bord.
• En lesekrok med en nyomtrukket lenestol og familiens favorittbilde skaper rom for å lese og slappe av.
• Detaljer som sukkulenter og keramikk gir varme og en hyggelig hjemmefølelse til rommet.

Se flere etter-bilder på de neste sidene!

 
Grått stoppunkt
© David Bering

Du oppnår stor effekt hvis du maler en vegg, inkludert vinduskarmer og lister, i grått. De resterende veggene her er holdt i hvitt, også der er lister og karmer malt i samme farge. Resultatet er at rommet føles sammenhengende og helhetlig, ettersom gråfargen tar opp igjen både fargen på bordet, teppet og noen av kunstverkene. Birgit har unngått de tradisjonelle taklampene til stuen og heller fokusert på punktbelysning i form av vegglamper og gulvlamper.

 
En mokkafarget sammenheng
© David Bering

Da familien trakk om lenestolen fra Stouby (til venstre) fra rødt til mokkafarget, passet plutselig det store favorittkunstverket svært godt inn. Gulvteppet samler de mørke fargene i rommet, og tilfører en interessant kontrast til det hvite hjørnet. Den hvite hyllen Grid fra Montana skaper en slags tredimensjonal effekt i rommet. Det er dessuten lagt stor vekt på detaljer, og retroelementer som sukkulenter og keramikkfat gir den rette hyggefølelsen.

Få tre tips til hvordan du kan skape stilen hjemme på neste side!

 
Tre steg mot samme stil
© Produsentene

1. En grå modulsofa er stort sett alltid et sikkert kjøp til stuen. Connect koster fra 5250 kr per modul, Muuto.
2. Veggbelysning på begge sider av sofaen er praktisk. Denne lampen heter Bellevue AJ3, 3595 kr, &Tradition.
3. Massivt tre er en fin måte å myke opp interiøret på, og er en god kontrast til hvite vegger. Hangmenow i eik passer bra for eksempel som lite avlastningsbord ved sofaen, 1599 kr, Bolia.