Mulighetenes rom

Både foreldrenes seng, stueseksjon og entré med ytterklær fikk plass i familiens store allrom. Men rommet ble så fryktelig rotete og ufokusert. Bo Bedre kom på besøk og ryddet litt. Se før- og etterbildene her!

FØR ...
© Privat

Før ble ikke familiens store allrom utnyttet optimalt. Siden barna hadde fått soverommene, sov foreldrene på en sovesofa i stuen. Entreen er også en del av allrommet, noe som ikke akkurat hjalp på det rotete uttrykket.

© Andreas Mikkel Hansen

Litt mer plass hadde ikke vært å forakte for familien på to voksne og tre barn. Hovedutfordringen i familien Nielsens leilighet var hvor alle skulle sove. Før sov foreldrene på en sovesofa i stuen, men da Bo Bedres interiørarkitekt Marina Lykkesteen kom inn i bildet, så hun muligheten for å lage et rom i rommet hvor en dobbeltseng kunne plasseres. En svart vegg ble satt opp, og skjermer nå for innsyn, slik at sengen ikke må ryddes vekk hver morgen. Ved å lage til den lille sovekroken virker rommer faktisk større, fordi man ikke blir presentert for hele rommet med én gang man kommer inn i det.

  • Det beste med rommet etter at Marina har vært her, er at det er klart definert, og det er laget mange praktiske løsninger for oss som barnefamilie. Nå har rommet et enkelt uttrykk som er piffet opp med fine farger innimellom, sier Minna Nielsen. Det er nokså mange farger i rommet, og noen av dem stikker seg mer ut enn andre. Den petroleumsblå fargen går igjen flere steder, og er valgt nettopp fordi den er litt mykere enn klassisk svart. Linjene malt på veggen i svart og petroleumsblått, er for eksempel en enkel idé til grafisk utsmykning hvis man ikke vil male hele veggen.

Se flere bilder fra det flotte allrommet på de neste sidene!

Sovenisje bak veggen
© Andreas Mikkel Hansen

Sengen er bygget i MDF, og er utstyrt med store skuffer under, som sørger for ekstra lagringsplass. Sengen er laget på hjul, slik at den er mobil og kan flyttes på. Familien gikk med på å sette opp vegger rundt sengen, noe som er med på å skape dynamikk i rommet. De sørger også for at soveplassen skjermes, og trekkes litt bort fra resten av rommet. Veggene har fått noen strøk med svart maling, og ikke minst enkelte fliser i knallfarger, som tas opp igjen i hyller og puter.

Striper og oppbevaring
© Andreas Mikkel Hansen

Storfamilien trenger all den oppbevarings-plassen den kan få. Den limegrønne hyllen er både dekorativ og praktisk på samme tid. De svarte håndtakene på den beige kommoden tas opp igjen i de svarte stripene på veggen, elegant! Stripene er valgt for å skape litt liv på veggen, uten at det blir for dominerende. For at det ikke skal bli for mye svart, har Marina malt en tynnere petroleumsfarget variant over den bredere svarte stripen.

Tre steg til stilen
© Produsentene

1. Lag en skillevegg med plass til bilder, tegninger og alt du skulle ønske å omgi deg med - og som lett kan skiftes ut. Ridå fra Karl Andersson er dekket med filt på den ene siden og lommer til magasiner på den andre. Pris på forespørsel, A. Huseby.
2. En klassisk stålampe er aldri feil. Bestlite BL3s passer inn i absolutt alle interiører. 6000 kr, Gubi.
3. Tenk flerfunksjonelt når du kjøper møbler også. Bordet Bowl er både bord og oppbevaringsmulighet på samme tid. 8699 kr, Bolia.