Koseligere stue med smarte grep

En stue med takhøyde på fire meter har blitt både mer intim og mer funksjonell. Se resultatet her!

 
Utfordrende rom
© Andreas Mikkel Hansen
  • Vi ønsket oss en stue som var koseligere og mer intim å være i. Stuen vår ligger midt i leiligheten, og i tilknytning til kjøkkenet, så vi oppholder oss veldig mye her, forteller månedens leserpar

De syntes rommet var vanskelig å innrede på grunn av dimensjonene (taket er nesten fire meter høyt!) og på grunn av veggen ved vinduet, som skråner innover.

Bo Bedres interiørekspert Eva Gjessing ble satt på saken, og hun begynte straks å jobbe med rommets utfordringer.

  • Jeg ønsket å skape litt mer spill i rommet og leke mer med kontrastene i materialene. Målet mitt var at familien skulle få en stue hvor alle kunne være sammen, men også ha muligheten til å holde på med hver sine aktiviteter. Samtidig ønsket jeg å fokusere på rommets åpenhet og luftighet, forteller hun.
 
Før ...
© Andreas Mikkel Hansen

... var stuen både et oppholdsrom og et rom familien måtte gå gjennom for å komme til flere av de andre rommene. De skrå veggene bød også på utfordringer.

Eva insisterte på å male rommets endevegger i en dus sandfarge, noe som førte til en del diskusjon med eierne. Men til slutt ble det slik, og nå kan de se at den sandfargede nyansen gjør rommet både mykere, varmere og samtidig er med på å understreke takhøyden i rommet.

 
Rom i rommet
© Andreas Mikkel Hansen

Sofaen har rykket inn i rommet og står nå i komfortabel avstand til tv-en. Det har åpnet opp for muligheten til å skape et ekstra rom bak sofaen til et lesehjørne. Benken bak sofaen er et godt sted å sette en ekstra lyskilde på.

I tillegg til lenestolen i lesehjørnet er det også blitt plass til en lenestol med sidebord. Tanken har vært å forvandle stuen til et slags multifunksjonelt rom hvor hele familien kan være samtidig, men likevel fordype seg i ulike aktiviteter.

 
Teppelagt
© Andreas Mikkel Hansen

Paret var ikke var særlig fornøyd med gulvet, de syntes det var for mørkt. Men som bakgrunn for teppenes dunkle farger fungerer det perfekt. Teppene er lagt i et slags lappeteppemønste. De har ulik stofflighet og forskjellige uttrykk, men går likevel godt sammen og følger opp interiørets fargeskala.

  • En ting vi har forstått, er hvor mye tepper kan gjøre for interiøret. Med tepper kan man ramme inn enkelte deler av rommet og grupper av møbler, samtidig som de byr på både farger og myk komfort, sier paret.

Flere tips til å fornye stuen