Gode ideer til spisestuen

Det er rundt bordet vi samles, deler måltider, snakker, løser verdensproblemer. Så hvorfor ikke gjøre litt stas på spiseplassen din?

Stilig spiseplass
© Produsentene

Om du har et eget rom til formålet eller spiser i en krok på kjøkkenet er det kanskje på tide å oppdatere spiseplassen en smule? Et strøk maling, noen nye møbler, en stilig lampe?

På de neste sidene kan du kanskje finne inspirasjonen du trenger til å friske opp spisestuen!

Les også: 15 fine spisestuestoler

Kult med kontraster
© Produsent

Spill på kontraster ved å sette rå betong mot søte pastellfarger. Her er Arne Jacobsens Syver-stoler kledd i lyserosa drakt rundt Cecilie Manz' bord Essay. Stoler, 4610 kr per stykk, bord, 55 240 kr, Fritz Hansen.

Våg å velge rå løsninger
© Produsent

Ikke la spisestuen bli for polert og kjedelig. Børstet betonggulv og ru murvegger løfter dette rommet ganske mange hakk. De vakre Y-stolene i svart koster 6237 kr per stykk, Carl Hansen

Ha ekstra sitteplasser i bakhånd
© Produsent

Spisestoler er en investering, og det er ikke alltid antall festgjester går opp med antall stoler du har fra før. Da er det greit å ha noen ekstra krakker på lur! Bambuskrakk, 508 kr, Tine K Home.

Skap spennende kontraster med ulike materialer
© Produsent

Ja takk til ulike materialer i ett og samme møbel. I bordet Seito fra Walter Knoll kombineres en hvit steinplate med ben i massivt tre. En helt hvit bordplate får også rommet til å virke større. Bonus for de fleste av oss! Fra 63 140 kr, Expo Nova

Ikke vær redd for farger!
© Produsent

Spiseplassen kan tåle massevis av farge. Her er flere av spisestolene ikledd ganske så knæsje farger, rundt Jean Prouvés EM-bord med gult understell. Bord, 31 030 kr, gul stol, Tip Ton, 2383 kr, hvite og røde stoler, Basel Chair, 3568 kr, svart stol, Hal, 3734 kr, alle fra Vitra.

Ikke gå for helhvitt uten å bryte opp flatene
© Produsent

Av og til mangler helt hvite rom den viktige hjemmekoselige følelsen. Bryter du opp det hvite med innslag av naturelementer som varmt tre og grønne planter, får du straks et mye mer levende rom. Bordet Bermuda Table fra Asplund blir enda vakrere sammen med fine trestoler. 35 400 kr.

Gå for en kjempestor lampe!
© Produsent

Bell er en skikkelig oversized lampe som ser bra ut over et minimalistisk bord. 3500 kr, Normann Copenhagen.

Lag effekter med maling
© Produsent

Lurer du på hvordan du skal få litt mer liv og spill ved spiseplassen? Mal en vegg! Gjerne dypgrå eller svart, slik som Poltrona Frau har gjort i denne fine, og ikke minst, eksklusive innredningen. Bordet Bolero, fra 72 130 kr, stolen Montera, 14 335 kr, Expo Nova.

Bord i mango og metall
© Produsent

Ikke så tydelig på bildet kanskje, men denne bordplaten har en overflate av metall. Bordets ben og stoler er laget av mangotre. Bord, 10 533 kr, stol, 2607 kr, begge fra House Doctor.

Lampefeber!
© Produsentene

Til venstre: Godt lys er essensielt der hvor man skal sitte lenge, så pass på at lampen du velger har et mykt og vennlig lys. Lampen Aeon Rocket, design Morten Voss, 6150 kr, Lightyears.

Til høyre: Restauranten Höst i København er innredet av gutta i Norm Architects og produsenten Menu. Sammen har de skapt et vakkert restaurantlokale som til og med har vunnet prisen for verdens best designede restaurant i 2013. Og se så fint det blir med så mange like taklamper hengende etter hverandre over bordet. Har du plass? Prøv det!

Gi rommet glød med fint treverk
© Produsent

Mørkt tre og svart er en kul kombinasjon som gir fin glød til rommet. Spisebord, Wake, 11 999 kr, stol, More, 2599 kr, lampe, Znoor, 3599 kr, Bolia.