Fra stall til stue

I en renovert stall midt i London prøver den norske arkitekten Christopher Dyvik å finne formen på sin lille sjarmbombe av en bolig. Huset er i stadig forandring, og ombyggingen har han og samboeren Isabel Pietri stort sett kost seg med selv.

© Elisabeth Aarhus/IDECORimages

I en by der kvadratmeterprisene er skyhøye, er arkitektene Christopher Dyvik og Isabel Pietri vant til å jobbe med kompakte løsninger. Da de kjøpte den lille stallen ved Victoria Park i London, måtte de skape sitt eget hjem på få kvadratmeter.

Da paret startet med renoveringen manglet både vann, kloakk, strøm og vinduer. I tillegg var taket pill råttent og deler av mursteinsveggene måtte bygges opp på nytt.

I små hus er det praktisk å henge ting i taket for å frigjøre gulvplass. Hengekøyen har paret fått av Isabels mor, som bor i Venezuela. Den henger med utsikt mot bakgården som de snart skal ta fatt på.

Her får du flere tips til hvordan du innreder smart på få kvadrat.

Abonnér også på vårt nyhetsbrev for å sikre deg inspirasjon og designnyheter rett i innboksen.

© Elisabeth Aarhus/IDECORimages

Den nye planløsningen er ikke komplisert. Det er ett rom nede og ett rom oppe, samt ett midt imellom. Løsningene er gjennomgående enkle, rimelige og ujålete, og det er få designobjekter som står fremme.

Christopher har stor glede i å finne alternative løsninger, som blant annet å bruke enkle hagekraner i dusjen.

Kjøkkensonen går i ett med stuen, og innredningen i finer og heltre har paret snekret selv. Dører under benken får komme etter hvert – Christopher og Isabel har en avslappet holdning til ferdigstillelsesprosessen.

På jakt etter fler gode kjøkkenideer? Se disse 11 nye variantene.

© Elisabeth Aarhus/IDECORimages

– Et høyt budsjett er ikke alltid synonymt med et godt eller givende resultat. Ved å bygge billig, men med et åpent sinn, skaper vi mer interessante prosjekter – og av og til bedre arkitektur, sier han.

Kjøkkenet er møblert med en sjarmerende blanding av bruktfunn,
arvestykker og designmøbler. Vitrineskapet har stått på hytta til Christophers mormor, mens spisebordet stammer fra studietiden. Y-stolene er designet av Hans J. Wegner for Carl Hansen & Søn.

Her kan du lese merom den legendariske danske designeren som skapte Y-stolen.

© Elisabeth Aarhus/IDECORimages

Med liten plass å boltre seg på, fyller hvert rom flere funksjoner: Det bades på soverommet, kjøkkenet er fullt av bøker, og i stuen kan man slange seg i en hengekøye.

Rommet ovenpå er kombinert soverom og bad. Sengen har paret snekret selv, mens den hvite stolen er Adolf Loos' Café Museum Chair, designet for Wiener GTV Design.

© Elisabeth Aarhus/IDECORimages

– Det er litt som å være på hytta – og det er jo et sted jeg trives godt!

Det at huset ennå ikke er ferdig innredet, ser paret heller som et uforløst potensial enn noe som burde blitt gjort i går:

– Vi fortsetter å drømme om kjøkkenløsninger, tunge fløyelsgardiner foran inngangsdøren, et lite lysthus og bakgården som en dag kan bli til en hage, sier Christopher.

Badekaret er bygget ned i soveromsgulvet og utgjør et idyllisk spahjørne. Taket var pill råttent, vinduer manglet og det var verken strøm eller vann i den gamle stallen da Isabel og Christopher overtok.

Relaterte artikler